Aug 18, 2010

PRUlady Claim - Child birth

Alhamdulillah.. tadi the Agent PRU kami yg berdedikasi singgah sebentar ke rumah. Menguruskan Ariff PRU insurance sekaligus menghantarkan cek claim utk 'PRUlady Life Stage Benefit - Childbirth'.

Nilai tuntutan adalah 3% daripada plan yg di ambil. So macam diriku ini, aku amik 25k plan, so dapatlah RM750. Nnt tamat tempoh plan it will deductable daripada saving 25k tuh (insya Allah jika tiada apa berlaku pd diri pemegang polisi sebelum tempoh matang).

Cerita mengenai claim sebelum ini (here)

Kalau korang berminat dgn prudential bolehla contact agent kami nih  (email ) (blog)

alhamdulillah..

ps : boleh buat belanja Aidilfitri.. ye ye!




..

6 comments:

Farra said...

bykner duit....plus ESOS lg ihiks ...dh beli baju raya ka?

sikulat said...

leh wat cover balik duit simpanan yg dah sompek sbb beli macam2 utk breastfeeding journey.. hehehhe

belum beli pape pun baju raya.. bile ntah.. bull sgt2 bizi skrang.. hari hari keje termasuk sabtu/ahad.. huhu

Farra said...

ish bosannyer keje gitu..kalau kite dah meroyan wakakka

so awak amik 2 insuran ek?
satu yg health+ life..satu lg prulady?

sikulat said...

secara jujurnye.. more than 2, mase awal2 kat TM dulu, selalu aje orang promote under NUTE la apentah sume kite join.. hihihi..

Yg medical PRU nih yg paling comprehensive la kot.. (medical, allowance hospital dll) yg lain tuh lebih kepada bile matang, kite ada saving.

Farra said...

byknyer!

kite ada satu jek

kalau byk sgt tu yg byk komitment nak bayar jugak kan?

sikulat said...

forced saving kite.. hehehe