Siku|atLlife.. Hello.. :)

..Life's journey is what we choose it to be..

Go confidently in the direction of your dreams.

Live the life you've imagined.

In the eyes of a child...

there is joy, there is laughter... there is hope, there is trust, a chance to shape the future...

Still under construction.. :P

Will update the slider later later la ek.. maleh nak pk.. muahhahah.

Still under construction.. :P

Will update the slider later later la ek.. maleh nak pk.. muahhahah.

Still under construction.. :P

Will update the slider later later la ek.. maleh nak pk.. muahhahah.

Jan 18, 2016

Back to work 2016

#notamasalampau

28th September 2015-17th January 2016
(90 days maternity leave + 10 days 2015 annual leave 😁)

back to work.. happy ? No ? mixed feeling.. hahahaha.. Dah le hari pertama kena drive .. Day 1 dah kena mengadap jem pagi di Federal highway.. (T_T) . Set nak keluar rumah 630 am.. drive sampai traffic light sambil kepala menyemak checklist what to bring to office..


  • notebook - checked
  • staff id - checked (kang takleh masuk office plak)
  • MDH staff id - checked (back up golden pass leh masuk parking)
  • Bottles and icepack to store EBM - checked
  • Medela Freestyle pump -- ehh ?? alamakk.. semalam charge kat atas meja depan TV.. tak masuk beg pun masa nak kuar tadi.. Gullppp... ape lagi buat u-turn laaaaaaa.. balik rumah.. jerit kat Ika utk amikkan.. Huhuh.. there goes the precious 15 minutes.. makanya.. instead of boleh sampai 7 am at office.. jadilah sampai pukul 815 am..  

Alhamdulillah ada golden pass masuk parking (MDH nye passcard) dapat le parking.. Kalau tak, kena bayor berbelas $$ parking kat luar tuh..

Memula masuk.. lap meja berhabuk dulu.. :P Lepas tu on Outlook.. tadaaaaa.. beribu ko email.. delete delete .. campak tong sampah.. select all (yang tatau bila nak bace = 1506 emails) moved to folder khas .. As and when needed cari la sini nnt.. kalau tak moved on.. abaikan.. hahahaha


Welcome back party dijalanraya (T_T)

Insya Allah.. moga dipermudahkan urusan #breastfeeding journey buat Azfar Hazim.. Dah start kumpul EBM dari sebulan sebelum naik kerja.. Dapat around 70 pack of 3-4 oz susu telah dibekukan.. Menyambung warisan yg di pakai sejak zaman Ariff Farhan dulu.. peti ais dah siap2 upgrade bagi boleh menampung bekalan EBM, Medela FS yang dah banyak berjasa tuh.. mari kita gigih express EBM kat office.. 

I am aiming to atleast express 2x at office.. 1st Session 11 am, 2nd session 415 pm.. moga istiqomah

budak yg telah tertinggal pada mula.. huhuh

Day 1 Session 1 - about 10 oz

Sambil mengepam sambil belek gambo.. orang kata... boleh jadi milkbooster.. ahhahaha
ohh dah rinduu dgn si bimbommmm.. nomm bommmm





Jan 4, 2016

Back to School 2016

Post ini di tulis lewat (but better than never kan) ** ada terlebih byk mood nak merapu di suatu malam yg sepi..

So here comes another year of school .. Tahun yg mencabar sbb ada org nak periksa besar.. Maknye pun suspense sekali sbb hala tuju sekolah menengah nnt banyak dipengaruhi dengan keputusan UPSR dan PSRA akan dtg ni.. Moga dipermudahkan urusan .. Amin ya Rabb.

For the first time Abang berjawatan di sekolah kebangsaan.. Pengawas Pusat Sumber.  Itu pun after di beri sepatah dua kata oleh maknya mengenai "pengalaman".. "peluang".. Yada yada.. Kalau ikutkan abang apabila di tawarkan oleh cikgu .. Dia malas.. 😅 erkk adoiii.. 

Kelas 6 Prima yang ceria..
terima kasih buat cikgu kelas yg sangat  berdedikasi

Ika masih disambung kontrak.. Heheheh.. Sejak darjah 4 dah menjawat jawatan pilihan hati.. Katanya dia mmg lebih suka menjadi pengawas pusat sumber drpd menjadi pengawas biasa.. Mak iyekan aje.. Asalkan bahagia .. 

Cik Nurul Atiqah
(yang tak mahu gambar mukanya di tempelkan di sini.. )

Abang Paan.. Now a senior di Little Caliph..walau pun size badan yg cumel persis anak 4-5 tahun.. Namun hatinya besar.. Lagaknya macam dah 10'tahun.. Kalau dengar leternya.. Lagila mcm dah 18 tahun.. Huhuhu.. 

Abang Paan & Baby Hazim
Balik sekolah terus berkepit duorang.. 

Hazim? Di sekolahkan juga tahun ni.. Mak dah nak kena kerja.. sekolah sama kakak Emboy kat rumah ye.. Belajar meniarap.. belajar merangkak.. Lots to learn utk Hazim tahun ni.. Chaiyok!