Siku|atLlife.. Hello.. :)

..Life's journey is what we choose it to be..

Go confidently in the direction of your dreams.

Live the life you've imagined.

In the eyes of a child...

there is joy, there is laughter... there is hope, there is trust, a chance to shape the future...

Still under construction.. :P

Will update the slider later later la ek.. maleh nak pk.. muahhahah.

Still under construction.. :P

Will update the slider later later la ek.. maleh nak pk.. muahhahah.

Still under construction.. :P

Will update the slider later later la ek.. maleh nak pk.. muahhahah.

Oct 31, 2006

i'm happy

twice i bump into watching "SUPER MOM" episodes. Sekali tuh, tgk DESPERATE HOUSEWIVES, dan masa raya nih tgk HOUSE. Both citer pasal how mums , took RITALIN - presribed for their child.. to cope with house cores + working mums + managing kids + husband.. Alhamdulillah kita nih masih kuat pendirian lagi .. agak2nya kalau aku nih omputih...sure dok pk nak test test gak ubat tuh... (( nauzubillah))

hrmpp.. mmg tak di nafikan penat sebenarnya menjadi surirumahtangga nih.. Apetah lagi yang bekerja pulak di siang hari. Work from day to nite.. rasanya setelah semua tido di rumah .. baru lah sang isteri nih mampu nak melurus-luruskan jari jemari.. kaki.. regang-regangkan badan.. ((heh)).

TAPI

aku bahagia.. | penat pun penatlaaa.. haha.. | hati senang tgk suami senyum.. boleh relaks dalam rumah yang bersih (( eerrr... bersih tp bersepah pun kire acila ye wat masa nih.. )) | hati senang tgk anak-anak makan dgn gembire (( wlpn aku tak selalunye berjaya nak masak.. tp menghidangkan pun dah kire sonok dah.. )) |

TUNGGU

aku kenalah menunggu anak bujang dan dara ku besar.. ada gak pembantu yang ramai sket pasnih.. yahhh.. INSYA ALLAH

p/s: anak mama yang tolong kemas beg (( eerrr... kemas ke tu ? ke tolong kumbahkan baju adik uiii ??))

Oct 30, 2006

Salam Aidilfitri

Agak lambat post nih. "Better Late That Never" ((hehehhe))
Dikesempatan bulan Syawal ini, kami sekeluarga mengucapkan Salam Eid utk semua rakan-rakan ((especially yg. rajin singgah di BLOG ini)). Jika ada tersalah tersilap, terkasar bahasa, termakan, terminum ((khususnya rakan di pejabat - k.tie, zarid dll)), dan apa sahaja yang terguris.. dan mengguris hati perasaan rakan-rakan semua. Harap maafkan kami ye.. Kami cuma manusia biasa ((INSAN - yang sering alpa dan lupa)).

p/s: theme colour utk tahun nih.. RED! hehehe

some pic from Eid2006 @ Serkam. .. from the 10 of us (mak, buyah, klong, kngah,abang,k.uteh,k.lang,b.ndak,b.chik & me). nowadays.. dah hilang count dah.. percubaan nak ambil the whole family members pun tak berjaya ((MDH & B.ndak not in the pic)) and minus juga family abang yang beraya di perantauan.

Dan tanpa kehadiran Arwah Buyah, Mak dan B.Chik. AlFatihah.

Oct 20, 2006

on MC

hari nih, i'm on MC.
fever + flu + back pain + + +

p/s: sekarang pukul 1.10pm - baru jek bangun balik slps hantar budak2 ke school. (( dahsyat btul penangan ubat selsema nih.. )) . Nak buat gotong royong kemas rumah laa.. hmpp.. hmp.. ((sementara tade askar-askar kecil tuh))

W850i


(( latest gadget for me ))

Oct 19, 2006

test

lagi 4 hari ; Aidilfitri

tetibe jek rasa cam sepi..
tataula nak describe.. tapi word yang paling tepat nak gambarkan.. * SEPI *
blank ?!

-----------------------------------------------------------------------------

hrmp.. GOODBYE to my 6680. Itulah.. kenapa la asyik hang jek. Tak bleh tekan.. kalau setakat sejam, duajam.. bleh tahan lagi..bile masuk dah sehari.. 2 hari.. 3 hari.. tak boleh gak tekan. Even nak pick up call pun struggle .. maka kami pulangkan semula ke pemilik asalmu (a.k.a distributor). Dan tanpa dapat menahan diri, aku telah switch to idaman hati. Yihaa.. OK jugakla sbb trade in phone hari tuh.. So costnye ok-ok aje la.. ((ahahhahahahah)).

-----------------------------------------------------------------------------

dah beli baju raya anak-anak.. ok laa rm10 sepasang.. (masa raya cantik lagi - sbb baru) lepas tuh bleh gunapakai harian terus.. Bazir gak beli baju cecantik.. memahal.. pakainye sekali tuh jek ((budak-budak cepat besar.. cepat jek kena tukar baju)). MDH tanak beli baju raya.. dia kate membazir jugak.. ((heh heh..)).

-----------------------------------------------------------------------------

Oct 17, 2006

langsaikan dulu..

Pagi-pagi lagi dah buat calculation.. (gaji masuk hari nih)
Terus log in M2U.. terus tolak sane sini..

car loan - xxx
nursery -xxx
tnb -xx
ccVisa-xxx
bla bla - xxxxxxxx

last last tinggal tak sampai half je balance cash. Ahakss.. takpela.. asalkan hutang dah selesaikan dulu. Takut gaji masuk awal nih.. terover budget plak masa raya.. tak pasal-pasal tak cukup duit nak bayar nursery & sebagainya yg wajib wajib.. Dengan ongkos yang tinggal.. cukup cukup nak bagi duit raya kat anak sedara (hehhe)..

p/s: jeng jeng.. tetibe aku dapat orang utk dibuli kat opis.. (hehehehe..)

Oct 13, 2006

Tukar Layout Lagi

hermp.. sbb comments tak reti nak btulkan dah.. so aku tukar layout la hari nih..nanti touch up lagi. Hari ni baru test script jek.. Gamba nak kena edit nih...



lal la.. tade kaitan pun image atas nih.. saje jek.. busan plak nampak kelabu aje page nih..

p/s: ape moralnye hari nih erh ?

.."tade keje agaknye si semah nih"...

hahahahahaha

Oct 12, 2006

entry 1 - happy birthday
HAPPY BIRTHDAY TO ZARID..
moga panjang umur dan dimurah rezeki hendaknya..


entry 2 - kebenarannyaa... ttg company kita, ttg negara kita..
terasa nak membawa semua pembaca ke laman saudara tawel.. penulisannya kali ini cukup menarik utk di kongsi.. (especially orang-orang company nih laa.. ahahahaha :p ) -:: refer here ::

Oct 11, 2006

BAB1 - OFFICE
spt kata pepatah karam singh walia.."apabila kucing tiada, tikus pun melompat tinggi.."

selalunya orang sedih sedih dengar berita nih, kitorang plak sengih-sengih.. ahak ahak.Alhamdulillah, personally aku rasa it's the best utk everyone, especially empunya diri..bolehla dia tgk-tgk dunia luar plak.. asyik dok sini je.. dah kepam dah tuh. AHAH (jahatnyela aku nih)


BAB2 - HOME
.. "adik jaaangan! Nanti papa buang mainan nih !"..

anakla anak.. pandai sungguh berkata-kata. Sejak 2 menjak nih, si abang dah mula pandai ajuk semula whatever yang dia dengar.Kita marah dia.. dia marah adik dia plak.. tapi apa saja yang kuar dari mulut dia tuh.. senarnya REFLECT balik apa yg kita ckp kat dia.Maksudnya .. YA DIA MENDENGAR ! DAN BELAJAR !. (wlpn selalunya kena marah sbb nangis tak tentu pasal.. dia tak plak benti nangis pun bila kena marah.., tp bile adik plak buat hal.. Dia akan mengajuk balik mcm faham sungguh dgn apa yang kita kata). Kadang-kadang kelakar mendengar balik.. kadang-kadang rasa malu sendiri.. "isk macam tuh bunyiknye bile aku marah-marah.. " (hihik)

p/s: kena berhati-hati bila marah.. berhati-hati bila cakap dengan anak-anak.. nampak jek blur.. tapi dia simpan dan ingat semuanya. Uhh.. Mencabarkan?!

Oct 10, 2006

HEART CD1 & CD2

Anyone nak donlod citer HEART ?

can email me .. nanti ku khabarkan ip nya.. (limited to T* network la yek)

Oct 9, 2006

myshurtttt..

it about time utk aku menulis..

lama betul tinggalkan blog sepi tanpa coretan.. even ngomel2 biasa ttg ofis pun.. aku tak letak.
Ramadhan dah pun jejak ke setengah bulan yang akhir.. pejam celik pejam celik.. dah lepas 15 hari dah.. kire-kire dgn jari .. takhabis pun jejari nih dikire.. minggu depan je.. dah ramai dah yang hilang dari bumi kuala lumpur nih..

ramadhan tahun nih, aku tak cukup lagi sebulan.. (heheh.. biasa la tuh kan)..
tgh nak azam mengganti dalam syawal nanti..takde la bertunda-tunda sampai nak ramadhan next year.. berbuka puasa.. hari-hari lauk & juadah yang dibeli aje.. (buat masa ni.. aku tak cukup tgn dan minda nak memasak sambil menangkap duaorang kanak-kanak riang tuh.. ) tunggula bila diorang dah besar sket.. aku akan cuba.. (azam mesti ada heh)

preparation utk raya.. hebat jugalah tahun nih sbb aku dah membeli 2 helai baju utk diri sendiri. (hehehe..sakan btul). Amirul macam biasa dah ada baju melayu dah, atiqah plak this year boleh la meragakan kebaya labuh. Hihihihik.. Cuma MDH la tatau la apa nak beli utk MDH. Baju melayu baru ? hmp.. atau jersey baru ke? hmpp..

aku senarnya nak upload dendangan lagu dari amirul.. macam macam lagu dia nyanyi skarang.. Latest nih feveret dia lagu "myshuurrt.." a.k.a "MYHEART" theme song.. isk isk mamat sorang nih. Even semalam kitorang habis donlod citer tuh , lps tuh ajak la die tgk sekali kat TV. Punya la excited dia.. dok senyum senyum .. terkulum kulum tgk citer tuh.. (macam faham la plak.. ) nantilaa.. bile ada masa.. akan ku upload juga lagu dari Amirul..

p/s: esok cube lagi.. yah !