Aug 6, 2010

44 Hari

Alhamdulillah.. 44 hari sudah Ariff Farhan hari nih.. (means mamanye pun dah hari akhir berpantang.. hehhehe). Pagi2 tadi die bangun.. pastu dgn baiknya baring aje kat tilam.. dan bila kakaknye masuk tegur-tegur die.. Bukan main happy lagi dok borak (apentah bubblingnye) dan senyum-senyum kat kakak die..


Early days..
(utk opah & atuk print arituh.. hehhe)

44 days..
borak-borak ngan kakak
Alhamdulillah.. last week ku emailkan request pada bos utk extent (add 16 days cuti selepas habis maternity leave). First reply mail from boss - regretly cannot give the approval since currently tak cukup resource di office + nanti kengkawan officeku terpaksa berkorban tak cut raya. Tapi suprisingly, another email from boss today saying that i'm able to proceed with the annual leave (sehingga 16 September) .. Happy ... sangat-sangat happy.

Alhamdulillah.. as i'm starting to simpan EBM , since semalam production bertambah-tambah. I'm doing tandem nursing (express sebelah, direct BF sebelah untuk Ariff). Startingnya 1.5 per session, 2oz.. & semalam starting to reach almost 3 to 4oz per session. Semalam dpt total 8oz.. hari nih.. as at noon dah dpt 8oz dah.. pump pagi kol 5am tadi.. pastu kol 10 dan kol 12 tadi.. Alhamdulillah..

dah start gune 2nd compartment.
Pasnih kena guna liner plak kot..

Alhamdullillah.. keberkatan Ramadhan sudah dirasaikan..
Alhamdulillah..

6 comments:

y@tipruzz said...

tomei si ariff :)

caiyo caiyo mama...usaha tangga kejayaan!!

kite taknah try tandem nursing...swing bunyi kuat, takut bby taleh nk concentrate hihi. Tgkla nnt nxt bby perangai dia camner...kalo tak fussy cam firas bley try tandem bf ni :)

myjuliana said...

seronoknye!! kite on nak try buat tandem nursing gak for next baby.. err.. bile tu belum tahu lagi.. hehe

ummi said...

guna liners lagi jimat space... congrats cuti dah lulus heh heh

sikulat said...

marila ber'tandem nursing' kawan2.. byk improve kuantiti susunya.. hehhe.

Julie - wah.. berkobar dah.. nak tunggu EDD je bile ye?

Kaktie - itula.. dah bukak dah nih box liners. Tapi nak kena carik getah plak.. hehhee.. & yes yes.. cuti cuti

y@tipruzz said...

julies - EDD target 11 nov 2011 tau!

Farra said...

wah wah..dh boleh jalan lelaju..dah leh shopping..eheheh...

kite mmg biasa tandem nursing..guna manual avent juga...aritu dah tgh deep freezer dlm RM600++ gitu

guna je la liner..awak ada bibik :)