Aug 25, 2010

On annual leave

Monday (23rd August), supposenye ku sudah masuk kerja. But since dah di approve oleh bos boleh cuti panjang sampai raya... So semalam la first day cuti panjang ku.. (haihh.. bile lagi nak dpt cuti panjang cenggini).

Pagi2 macam biasa, lepas Ariff dah tido , aku pun start ber FB. Tgk sane sini orangnye status update, nampak Aini's book review pasal 'Diari Mat Despatch'.. baru teringat.. haihh lamanya tak beli buku. Last buku di bace milik kakak ipar (itu pun MIL yg pinjam.. aku tumpang sekaki). Skrang dah tade stock nak bace-bace.

Buat satu status update tanya sape2 ada any good suggestion-- isk tak dpt sambutan plak.. (ke sbb pagi2 mmg orang sume bizi wat keje erh ?) So .. terus bace review2 by Aini's.. dan start browsing BookCafe.com.my for books. Syoknye skrang majoriti bukunye ada less 15%.  Pagi semalam confirmkan buku2* nak beli, bayar M2U, petang nih** sampai sudah.. yey.. suke suke.. (saya suke tgk buku banyak2)...

* buku semua berdasarkan pilihan & recommendation 5 bintang kat GoodReads Aini's
** Efisen.. semalam order, today sampai dah..


Budak duorang tu sibuk.. tengok buku baru sampai.. diorang pun sibuk carik buku diorang & terus menelaah dan dan tuh jugak.. haihh...

Buku yg dibeli :
1) Diari Mat Despatch
2) Rembulan Tenggelam Di Wajahmu
3) Bidadari-bidadari Syurga
4) Aku Mahu ke New York 1
5) Aku Mahu ke New York 2


ps: bibik kecoh arinih.. semalam hilang sebelah stokin Ariff, arinih die bilang hilang sebelah sarung tangan plak.. Padahal dia dah make sure masa angkat baju tadi.. mmg cukup pair semuanya.. Muke dia masa turun lepas lipat baju tadi cam dah cuak ada perkara 'mistik' telah berlaku.. (muehehhe.. ntahle.. miss place je kot)

8 comments:

Farra said...

kalau kes kami la kan,, sarung tgn terbang ke longkang atau masa cuci termasuk dlm lubang tandas ehehheh

sikulat said...

itula.. semalam assume terbang dek angin mase sidai ke kot. Tadi bibik kata die mmg konpom dah kire semua cukup pair.. bawa naik bilik dia.. lepas gosok baju semua, tub tub ilang sebelah. Dia kata die siap dah kirai balik semua baju die lipat tuh.. pun tak jumpe.. itu yg muke turun bawah & ngan bercakap tak henti2 pasal isu hilang tu mcm kes 'mistik'.. muhehehhe

aida said...

semah.. buku pak latip ko tak beli ke? rugi wooo

sikulat said...

aida... paklatip tu sape? alamak.. aku nih bukannye pembaca tegar cam korang..hihih... ko kate best.. aku beli terus.. muehehhe

setakat nih.. ape yg korang kate best.. semua aku bace mmg best!.. hihih

y@tipruzz said...

bila la nk rajin membaca blk ni hukhukkk. yati skang ni kalo baca pon Pa Ma jer...paper langsung x sentuh :p

sikulat said...

yati - nnt time pantang cube la kalau smpt membace.. hehehhee.

UmmiQais@iKa said...

stokin tuh masuk almari sindri kot...tak tahan panas..tak pon cuba suh bibik intai bwh katil..kot2 dia angkat tadik tercicir...

aida said...

abd latip talip, sasterawan yg menulis novel sejarah islam kat pts. Aku ari tu baca novel umar al khattab. Pak latip tulis novel islam suspense baca. Skrg dia tulis novel pasal 4 imam mazhab. Semua buku dia bestseller