Aug 11, 2010

Medela Freestyle

Setelah baca di sana-sini..
setelah mentelaah habis habisan pro & cons...
setelah bertanya orang itu ini..
Makanya ku putuskan utk beli juga 'Medela Freestyle'.

Hajat asal macam nak go for Avent Isis Duo (sbb harga yg ditawarkan oleh Faheem Wardrobe) lebih kurang sama aje. Lepas tuh berdasarkan pengalaman dan hasil yg sgt puas hati dengan prestasi Avent Manual Isis ku.. haii.. mmg la terasa nak beli 'Duo' tapi....

 Freestyle terpilih sbb. memenuhi kriteria-kriteria berikut :

  1. Double pump
  2. Ringan
  3. Rechargeable battery
  4. Compact & lebih kurang item utk di uruskan. (in terms of pump parts - biasa laa avent banyak sket nak bukak, nak basuh. nak pasang balik)
  5. Takde la bising mane (ada la bunyi.. but acceptable)
  6. Yang paling best sekali .. pump/motor die kecik aje.. macam walkman je (bak kata kaktie).. hehehe

So ku pun meng'order' dengan jayanya dekat Faheem Wardrobe for RM1350. 10% deposit for pre-order, takes 2-3 weeks utk barang sampai lepas tu baru bayar 90% balance during COD or before item is delivered via post. Tapi mine skip step menunggu yang 2-3 minggu tuh.. sbb luckily Iffa (the store owner) ada ready stock in hand. Dan tambah best lagi.. kebetulan dia nak hantar adik die kat Puncak Alam.. so terus aje boleh deliver item smp ke pintu pagar rumah.

Fuh.. investment terbesar utk breastfeeding journey ku.. :P


So.. doakan production bertambah meriah lepas nih..

ps: Dah start guna liner dah utk isi EBM.. liner nih boleh ke letak dlm warmer terus ek ? ke kena transfer ke bottle dulu ke?


~~ Salam Ramadhan buat semua~~~

**

7 comments:

kaezrin said...

liner boleh terus masuk warmer..
go go semahhh

anything u need help sila buzz ok..

EimaruSi|ence™ said...

apekah..

[blur..blur..]

ieka said...

wahh.. semah.. ku tercari2 sapa boleh kasi review antara dua: Medela FS and Avent.. nanti bolehlah share yer apakah kuasa sedutan sama atau lebih baik salah satunya? ni for future knowledge/preparation hehehe..

Nadym said...

Kak Asmah, u got urself a very good deal I believe. Saya kirim kat adik beli direct di US pun harga around RM1K. Baru guna 2 kali, sgt puas hati Tapi tak taulah how it's fair as compared to other brands. First timer in this whole breastfeed thing =)

sikulat said...

kak elin - okeh.. nnt saya buzz kalau nak tanya pape.. yeyey

awa - nnt tibe masa ko nnt.. tau la eh..

ieka - avent manual boleh ku review.. Isis Duo tak beli so tatau la.. muehehhee.. Nnt kite wat review..

nadyma - hehhe.. itulaa.. akak kire nak kirim orang pun, kalau tak org tu bawakkan balik & tak de upah langsung baru la boleh dpt 1k kot.. So ada orang nak bagi harge with some jaminan ok la sgt kan..

atikah said...

salam,

ape beza package A & B dekat faheem wordrobe tu ek? knape package A lg mhl dari B?

sikul@t said...

atikah,

saya tak pasti latest pricing, tapi kalau tak silap saya. Yang murah tuh dia tak provide warranty; mahal kalau berwarranty.
Macam saya punya kebetulan masa tu die baru setup company & tengah promosi.. so harga 1350 termasuk warranty. :)

So far.. dah setahun lebih dah guna.. baik sahaja semuanya.. Saya cuma ada ganti parts 'Breastshield' saja.. itu pun rasanya kesan sbb wear & tear.. bukan la rosak ke ape ke.. Hehhee..