Apr 5, 2010

Pendaftaran Sekolah (Online)



akhirnya ..berjaya gak mendaftarkan Amirul utk seisi persekolah next year (huhu.. anakku sudah mahu ke sekolah kebangsaan dah..) Last year dah pergi dah pun ke Sekolah tuh (terdekat masa tuh - Sekolah Kebangsaan Batu Belah) .. tapi cikgu2 nye kata tayah register awal-awal.. Die soh datang balik tahun 2010 dlm bulan Mar onwards... Makanya since dah di introduce 'online registration' .. ku click-click ajela.. utk registration.

Although 'Sekolah Kebangsaan Setia Alam' almost completed.. (forumer kat SARA kata.. insya allah June 2010 akan operate dah sekolah tu)  tapi belum masuk pule dalam list Jabatan Pelajaran Selangor list boleh register.. So.. online registration utk Amirul still SK Batu Belah choice yg terdekat.

So what's next erh lepas register online nih ? Errr.. blur blur..  Yang 'Perakuan Permohonan' tuh.. bile plak nak kena pegi schoolnye ?

8 comments:

lepas dah buat online, print, lepas tu submit kat sekolah tu. bawa juga dokumen yang patut. nanti sekolah tengok original certificate especially surat beranak tu. dia akan tulis no pendaftaran amirul nanti pada surat beranak tu.

then, bulan 8, bolehlah masuk website yang sama dah check sama ada dapat ke tak. boleh juga telefon sekolah tanya

ceh.. buang karan aje buat yg online cenggitu (kalau still kena pergi sekolah) wahahaha... Aku ingatkan lepas dah lulus ke ape ke.. baru kena pi sekolah.. hihi..

pergh,
daftar darjah satu pon kne on9...

kononnye la awa, tapi still kena print pastu anta kat sekolah gak.. apentah pekdahnye tatau laa.. ahahha..

salam..terimalah awards dr mama muaz : http://dmnfarra.blogspot.com/2010/04/beautiful-blogger-award.html

MOE baru nak test system ni. bagilah chance. aku rasa selangor yang start dulu

wehehhe...ye Aini..baiklah mari ku berikan peluang kepada MOE .. :P

too much E nowadays .... e-tanah, e-filing (most hated) .... lama-lama nak berak pun ada e-berak...