Aug 13, 2010

Esok Cuti ?

Conversation ini dirakamkan semalam..

Amirul : Mama.. teacher kan.. kata esok cuti
Me : cuti.. ? cuti ape?

Amirul : Tatau.. teacher kata cuti je..
Me : Hmp.. tapi atuk & pah (atuk & pah yg hantar diorang pegi skolah minggu nih) tade pun kata pape.. teacher tade pesan pape pun..

Amirul : betul Ma.. esok cuti
Me : hmp.. takpela.. sat lagi mama SMS tanya kat teacher cuti ape. Mama check kalendar, tade pun cuti pape kat Selangor la abang

Amirul : Jangan .. jangan SMS kat teacher. Teacher tak bagi SMS
Me : Aiks.. bile plak teacher kata takboleh SMS kat diorang ? teacher cakap ke kat abang ?
Amirul : jangan SMS.. teacher tak bagi
Me : ??? (hmm.. hmm.. )

Me : Cuba abang citer kat mama, ada ape kat school esok sebenarnya ?
Amirul : (Dah melepek kat kaki mama & buat mata kedip kedip)
Me : Cuba cerite sket ?
Amirul : (Sambil berbisik) Sebenarnya esok ada konsert.. Abang baru tahu 9 aje, semuanya ada 20 (refer kepada dailog yg dia kena hafal utk drama apentah). 

Oh rupanya dia takut nak pegi sekolah sbb belum hafal dailog. Aiyohh... dahsyat tuh sampai sanggup create story yg hari nih  Cuti.. supaya boleh escape. Huhuhu..

Pagi tadi the drama continues.. dengan linangan air mata masuk kereta nak pegi school. Sorry abang, Mama still nak abang pergi dah hadapi masalah abang dengan berani.. You cannot run/escape when you have problem sayang.. face it. Kalau tak belajar dari sekarang.. alamatnya sampai besar nnt kalau tak boleh buat something / or ada masalah.. nnt nak lari jauh jauh.

Rupenye hari ini diorang kat school ada rehearsal utk Mini Konsert (ini pun ku tahu detailsnya sbb. call teachers dan minta comfortkan Amirul.. yg die boleh buat. Teachernya kata.. rehearsal aje pun.. hihihi.. Tergelak2 teacher die bila aku cerita Amirul kata hari nih cuti.

PIL ku kata, dia siap nyorok kat bawah seat depan utk tak keluar kereta. Abess 2-3 orang teacher keluar dan pujuk dan bagitau die.. "Takpe takpe!.. nanti teacher tolong!"

Hemp.. hemp..

5 comments:

ummi said...

boys mmg camtu kot. ada je idea depa. kalau si Kakak.. mmg dia tatau bohong. dari kedipan mata pon ku dah tau heh heh

matasipit said...

perghh.. sampai gitu skali ek.. nasib baik hati Semah cekal ek despite the linangan air matanya tu

Arisy said...

nasib baik mama dia tak terlemah semangat dengan kerdipan mata.. hehe. tapi, kreativiti tinggi ni.. :_

EimaruSi|ence™ said...

gud2....

sikulat said...

kaktie - tula pasal, tak sangka saya smp kesitu die boleh pk nak 'auta'

kakerni/ul - huih.. takleh lemah semangat bab nih..kena tegas.. kang terbawa! smp ke beso..

awa - yola tu..