Aug 24, 2009

Solo

Tett tett.. (ohh.. itu bunyi matrix ku di lock & yg telah ku parking kan di level B3 Annexe)

MDH ada mission tersendiri hari nih.. (he has a lot to do today) Sorry my dear, disebabkan ku telah pun bercuti2 selama seminggu, both of us don't think so, the idea of coming late or doesn't not turn up at all to work today is a great idea.. So have to leave him alone with bibik's visa & immigration matter.

Dan oleh itu daku pun kenala berpemergian ke office bersendirian bersama En Matrix. (SOLO) Cuak.. bukan cuak bawak kereta tuh, tapi cuak mikirkan boleh ke daku ini masuk parking Annexe & actually park EnMatrix. 6.50am dah gerak dah rumah (dengan harapan.. mintak2 la parking kosong.. nak terundur ke.. tersembab ke.. terpusing2 ke...tak le malu sgt kan.. hhehe). Ohh.. harapan ku meleset (yela.. orang masuk keje bulan Ramadhan nih.. at 8am) Sampai 7.15am wooo.. kete dah beratur dah nak masuk.. (sib baik masih ada yg free).

Oh.. sapela belakang daku tadi.. (sori la ek.. macik baru bawak kete & masuk 1st time parking sini).. Turun in between floor - berjaya.. No hal boleh la... Parkingnye.. (oh.. reverse sket.. depan sket.. cuak takot kena Merc.. so reverse balik.. straight). Agak terlebih ke kanan garisan kuning.. but ok.. Pastu dok lama dlm kete.. sambil senyum2 sendiri.. Yee.. berjaya.. Pastu ada sorang mamat parking Rio kat sebelah.. Laa.. rupenye lagi teruk sengetnye dari aku yg first time nih. Mamat tuh muke seposen je.. kuar kete.. pakai stokin.. pastu blah.. isk isk..

So.. alhamdulillah. Boleh la!


7 comments:

myza said...

yey...semah berjaya :)

CT said...

hehehe...tahniah..tahniah.....

semah..kak ctnye read more tak menjadi...huhuhu sedey

sikulat said...

zarid - hehhe.. berjaya masuk.. nak kuar plak sambung cuak.. (ahhaha).. rasenye kuar 4.30 jem tak dlm tempat parking ek ? kalau jem.. baik kite kuar lambat sket..

kakCT - hermp.. susah kalau pakai script kat tmpt lain, cam template saya skrang mmg existing prebuild ngan template readmore die.. kemas sket rupenye.. hehehehe

Arisy said...

bagus bagus..

Halimah_JIP said...

memang seronok dapat lock keta yang kita pandu sendiri ke destinasi nya.. Lebih megah rasanya membawa kunci keta dalam tangan selepas dah lock keta..lepas tu.. masuk ofis... letak kunci atas meja... macam pro aje...(pengalaman pemandu tak pro macam kngah ni lah)

Julie said...

semah, yg penting kena berani.. kite dulu pon camtuh gaks.. penah langgar tiang parking annexe tu kes terlalu confdent.. hehe.. pernah juga tercium bont*t proton saga sampai kemik teruk depan kete, masa tu kat tol.. hehe.. skrg lebih berhati2.. all the best!! lama2 sure bleh jadi minah rempit, don't worry

EimaruSi|ence™ said...

Awa baru nk amek lesen...
klu tak mak takleh tengok awa bawak kete...so, bawak kete curik2 belakang dia...hahaha!!