Aug 9, 2009

Drive to work

Selepas dapat lesen hari tuh, boleh dikira dgn sebelah jari the number of time I drove a car. Paling jauh dari KLIA nak balik rumah (itu pun half way je, pastu MDH amik alih). Pernah sekali dari Glenmarie smp rumah & masa MDH demam tak larat gile.. ke school bebudak nih & ke klinik.. hahahahha.

Ini nak kena bawak kete sendiri tak lama lagi nih kena la praktis balik. Tadi pi makan malam, MDH soh bawak.. mana tmpt nak bukak lampu pun tak sure.. ahahha.. Teruk teruk.. Punyala lama tak bawak.. cuak la jugak.. err.. errr.. Hermp.. tadi tu jalan kosong & nak pegi kedai makan dkt sini aje.. Itu pun cuak tak tentu pasal. Pasnih kena buat satu full perjalanan pergi balik keje .. practice practice.. (lalalalalalaa... )

Boleh boleh.. yakin boleh!

wish me luck...

Btw kami sudah habis round satu shah alam & abess kuar masuk showroom kete.. Hari nih sekali lagi buat round smp ke Jln Klang Lama nun.. & akhirnya sudah pun settle dan buat keputusan . Kami tak beli kete baru pun.. kami amik 2nd hand. We need to stress on the why / faktor mengapa perlu 2nd car ini. We mencari bukan utk comfort dan bermewah, tapi utk budget & keperluan semasa.

Nnt kalau dah dpt kete.. akan ku postkan gambarnye.. (insya Allah).


6 comments:

Umi Nawfal said...

u can do it semah! last time kite kena paksa praktis bwk keta dr jb ke klang.. har har har..

ummi said...

yaahhh go smah go. yakin boleh. akak yg kalut2 ni pun dah buleh sampai ofis dah ni.

sikulat said...

hehehe.. pagi tadi ingat nak test dari one trip, tapi sbb dah lambat.. so MDH ku masih bawa.. esok kite cube lagi.. hahahha

uja said...

semah dh start drive.bila pulak kite - sama kes cam semah. dh expert nti bg kita motivation plk ye ngeh ngeh.

ili said...

yeyyy.. semah dah drive sendri nanti.. leh aku tumpang ko kalau ade meeting same.. go semah go!

sikulat said...

uja.. boleh boleh

ili.. uhuh.. tapi tade meeting same dah.. camne? hehehe