Aug 19, 2009

Bibik is here

bibik is here.. sampai around pukul 1 tadi..
so far so good.. alhamdulillah..
die dah sapu seround side atas & bawah rumah nih.. abess selok belok mane yg selalu ku lupakan aje pun die dah kibas.. pastu tanya mana point elektrik.. nak vacum..
die siap mop lantai ... dah cuci semua bilik air.. skrang tgh mengemas kat atas..

minta permission utk solat zohor tadi.. alhamdulillah...
pastu kalau tak di suruh makan tadi.. dia nak terus2 terusan aje buat keje...

dlm gamba biodata.. cam serius garang je rupenye..
bila sampai tadi.. ooo comel aje orangnye.. manis laa..
borak2 sket tadi.. katenye anak2 die semuanye pun keje kat m'sia.. tapi kat sarawak.. keje restoran. Okla.. kite tak ramah, tapi die cam ramah.. tanya soklan.. minta permission.. ok la wat mase ini..

Suprisingly, anak-anakku yg selalunye la tak reti nak friendly sgt kalau jumpe orang first time (kdg2 tuh dah banyak kali jumpe pun amik masa 1/2 jam baru ok) cam tak kisah ngan kehadiran bibik. Diorang tak menyorok.. siap anta bibik ke bilik lagi..

Hopefully berterusanla prestasinye... Amin.

p/s: MDH pi Skudai pagi nih.. busy sungguh. Kenapa kalau die pi keje kat office cam biasa ; cam tak terasa sgt, tapi pi skudai.. (wlpn balik hari) ku terasa kejauhan sungguh.. (T T).. Ahaks..

8 comments:

Halimah_JIP said...

maknanya potensi untuk tambah gemuk adalah tinggi.....sebab bibik tu effisien... gayanya...

ummi said...

owh... lupa nak habaq, akak dah naik 2 kg :P

sikulat said...

abessla saya kakngah & k.tie .. huhuhuhu.. Terpaksa la gune masa terluang utk bersenam bersungguh2.. hehehhee

Farra said...

huh efisien abeh, jgn efisien sgt sampai membazir contoh: 3 hari sekali nk mop...everyday nak iron baju...hihi..mari ajar depa berjimat dr awal

uja said...

waa semah bestnya! hopefully suma ok.. didekatkan yg baik dan dijauhkan yang buruk utk semah n family..

y@tipruzz said...

aiseh ku jelesla plak bila dgr citer semah :p

Arisy said...

ikut experience kita harituh, kalau dah awal2 rajin ni selalunya rajin betul. Yg maid kita haritu, awal2 lagi dah malas, sampai hantar balik pun malas. tapi yg lawaknya, ada bibik malas pun berat naik jugak, haha!

sikulat said...

hermp.. yati kite still tak brape biasa tak payah buat keje.. hahaha.. cam pelik plak tayah basuh pinggan.. tayah basuh baju.. tayah sidai baju.. even terkini tayah bukak gate.. ahahhaha..

Hopefully semuanya okla ngan bibik.. takleh nak kata gak... doa2 bibik ni original mmg rajin & ikhlas nak keje. Itu ajela.. lain2 berserah pada Allah..

Ul, aiks.. ko ada blog rupenye.. syok bace.. ada bakat penulisan kreatif nih !