Jan 24, 2007

busykah daku ? huahahhaa..

being busy lately..

* TMBEA review is coming soon; biasalah.. baru nak terhegeh-hegeh cari bahan, evidence (ade ke?) etc
* Meeting on behalf.. ke sane ke mari.. (ermp.. oklaa.. busan dok dpn pc jek)
* MIA sekejap-sekejap dari office (ke HR laa.. ke takaful kaunter laa.. ke tiaratot laa.. )
* Finally dah habis bace Harry Potter and the Half Blood Prince (sebulan nak habiskan.. heheh); by the way Dumbledore dah mati dah.. huhu.. sian sian..

Previous entry telah mengundang banyak incoming desas desus nampaknya. Uikss.. kami bukanlah O.K.B, tapi kalau dizinkan di masa hadapan, AMIN ya Allah..insya Allah. Tapi buat masa ini, the drastic decision membeli rumah bertanah tu has to come with a very drastic measurement jugak. Korang pun tahu cost-cost yang bakal meningkat nanti.. so kitorang bizi me'strategikan kewangan' kami berdua. The Do's and Don't list dah makin panjang. MDH even came out with the idea of only having big breakfast, no lunch and makan roti for dinner ((heheh)). Maybe kena buat macam tuh kot pas nih.. ahahahhaha.. Takpelah… bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian erh..

Kalau ikutkan angan-angan.. macam-macam dihati nih nak buat di rumah baru.. nak kitchen cabinet laa..both dry & wet.. nak pasang grille macam kat rumah MIL kat ipoh laa.. (grille tak fancy mcm rode iron… ape tuh ntah namenya.. tapi kemas.. dan simple).. nak pasang kipas 4 blade remote laa.. nak pasang aircond laa.. nak ada build in wardrobe kat master bedroom laa.. nak sofa L shape plak laa.. and the list go on and onn.. (( err.. sampai mimpi pun asyik pasal home d├ęcor je, hehehehe )). Tapi buat masa ini.. prioritization kepada necessity item aje la dulu.. BUDGET gile-gile laaa.. hhahahahhaha

p/s: okla dude.. nak kena baca Audit Report (Ummi bagi ni haaa..) esok nak meeting.. yah yahhh..
+ something wrong dengan posting gambar kat photobucket.. (see my heading tade gamba {kat bawah} .. iskisk.. kena repost gamba kat blogger plak aa.. )

11 comments:

yatipruzz said...

semah..homemade breakfast/dinner jela..senang and jimatsss

kalo tak lunch mahu perut berkeriuk-keriuk ekekekke yati x tahan woo

p/s: nak L shape gak..sape mahu sofa saya angkat tgn!!

siku|at said...

dinner sekrang mmg dah homemade. breakfast weekend ajela homemade.. (( tapi resepi ntah ape ape laa.. )) asalkan tak sakit perut sudah erh..

sofa nak bagi free ke ? free bleh aje kite angkat tangan.. ahahhaa

ummi said...

erkk.. abis tu sapa yang makan lunch ngan akak tadi? ngeh! ngeh! ngeh! nak jimat ada banyak cara, tinggal larat ngan tak larat je. kena bawak bekal, kurangkan outing, kurangkan barang2 tak perlu seperti henfon yang pandai menyanyi.. ops!

siku|at said...

ummi - lunch tadi telah dikurangkan bahan2 @ intipati lauknya.. ((kurangkan nafsu nak makan itu ini..hehe), hage pun dah minima.. dulu lunch 3.50, skrang.. 2.70 -3 inggit...Henpon yang pandai nyanyi tuh dah jadik kos lepas.. hehehe.. (selamat.. selamat..). Outing ? ermp.. saya tak pegi outing pun.. Bekal.. insya Allah.. next phase..next phase..

yatipruzz said...

skang mane der items yg free semah haha. kalo free...ampunnnn saya simpan dulu dirumah ku itu hehe

dpt lagi eh lunch harga 2.70-3? mkn telur ngan sayur eh harga gitu?
kat cyber ni ikan+sayur pon 3.50 kadang 3.80!

yatipruzz said...

lupa lak..resepi 'ntah pepe pon' halal jela janji kenyang hik hiksss

tu akak sebelah awak pandai msk pi la menuntut :)

myjulieyana said...

adoi.. nampaknye, kite yg masih berangan2 ni pon kenala ikat perut dari awal kalu nak membeli macam2 nanti.. nak buat breakfast mcm kurang sempat.. 635 dah keluar rumah dah skang ni sbb nak avoid jam LDP yg ntahape2..

macama kak tie ckp, nak jimat bleh, tinggal larat or tak larat jer.. kalau lunch tak mampu diskip, breakfast bleh buat roti+telur/milo+biskut/cucur sempoi/nasi goreng.. macam2 lagi.. cuma kena prepare bahan2 b4 tido la.. pastuh bangun awal sket.. kalau lagi rajin, tghari pon bawa bekal.. huehue

-nasihat dari kita yg sgt boros bab makan-

yatipruzz said...

psst buatla garlic spread dlm blog yati tu...gerenti sedap and cepat nak mkn!

huda ali said...

pstt..semah,tertinggal ketapi nih.
rumah idaman hati kat mana?

mardhiah12 said...

bila nak pindah rumah baru ni :P

ayil said...

waa topic bess ni.. home deco!
to me, the things u should do 1st are..

1. Kitchen cab (haa ni mmg wajib la - n skang pon for customized straight or L-shaped can get less than rm1800.

2. Plaster ceiling - coz its cheap (cost u hundreds) but it has appealing effects.. give unique sense to ur hse

* for item 1 & 2 - survey kat Star Classified mmg belambak..

3. Cat - ni suh je Bull buat haha

mmg pindah rumah ni part paling bess!! bley berangan sepuas2nye! hahaha