Sep 24, 2008

Kaki Robot

Lupe nak cerita.. Arituh abang pergi dapur bukak peti ais.. Abang tgk ada air pedas oren ((F&N Orange))

Abang suruh mama tuang.. Mama kata minum kat dapur je... jgn pegi dpn..
Oppsss.. lupe tak puasa.. Esok la abang puasa ok... Tgh abang minum... Abang dengar citer spider rider dah start kat tivi tapi.. mama kata jgn pegi dpn.. Abang dok tepi tangga.. tgk dari tangga... sambil minum.. sambil tgk jengah jengah tivi.. abang naikatas satu tangga.. wahhh syoknye tgk citer.. tiba-tiba.. abang dah tergolek ke tepi.. Abang terus nangis..

Bile mama soh jalan.. abang kata sakit ...
mama belek-belek kaki abang.. sapu sapu minyak yuhi cap limau. Mama kata dah ok dah kot.. cuba la jalan. Abang kata sakit juga.. Abang duduk atas kusi je. Abang turun main.. abang guna lutut je. Abang kata nak buang air.. mama soh jalan.. Abang tanak jugak.. abang merangkak masuk bilik air.. esok tu.. mama & papa bawak abang pegi klinik.... Pastu.. mama & papa bawak pegi hospital plak... Mama kata.. doktor tuh nak amik gamba kaki abang.."Abang.. dahsyat.. nantikan gambar tuh boleh nampak dlm kaki abang!"
Abang nangiss.. sbb ingatkan dia nak potong kaki abang.. Ooo.. rupenye amik gamba je.. tapi pelik betul sbb mama kena pakai baju besi berat. Lepas tuh.. kakak kat hospital tuh.. balut balut kaki abang. Mama kata namenye bandage.. oo.. abg suke ada bandage.. Dahsyat!

Lepas tuh.. mama ajak abang pergi hospital lagi... Doktor tuh pegang pegang kaki abang.. dia kata kat mama tade pape . X-ray.. ke ape ke ntah.. ok je.. nanti jumpe lagi 2 minggu dpn..

Lagi best kali ni sbb doktor tuh bagi abang pakai kasut robot.. Dahsyat!

p/s: hehehe.. ini peristiwa seminggu lepas.. skrang budak Abang tak pakai pun kasut robot tuh.. pakai sehari balik spital je pun. Pastu buat berebut ngan adik. Lagi pun dia dah berjalan cam biasa.. cuma ada la terhencut2 sket.. hrmp...



1 comments:

CT said...

La haiii kesiannye abang...hope he's getting better especially tinggal beberapa hari je nak raya ni....

OKla..nak ucapkan Salam Aidilfitri buat Semah sekeluarga. Moga selamat perjalanan berhariraya tak kira ke mana destinasi yg dituju, dekat ataupun jauh ek...:)