Mar 12, 2008

Ultraman

Dari tahun 80-an sampaila nih.. Ultraman masih lagi bertahan.. (tatau la plak kalau ultraman mmg dah wujud before tahun 1980.. mungkin kot.. Dulu aku pernah main terjun dari tangga dari tkt 5 ke bawah utk merasa ada umpph ala-ala terbang cam ultraman (sib baik terjun tuh terus jatuh atas pasir {masa dulu keliling rumah pasir pantai -- skrang dah jadi tanah liat} siap ngan tangan kena cross sket .. + bunyik.. BZZZZZTTtt -- ohh.. itu zaman aku..

Selalunya abang & adik akan dgn setianya tgk Ultraman Tiga.. (siap nyanyi lagu tema ..Tiga.. oo Tigaa.. ++ bahsa jepun ala ala diorang la yang paham).. on weekend!

Tapi cuti sekolah nih.. CERIA slot special Ultraman movie seminggu nih penuh..

hari isnin - Ultraman Zearth
hari selasa - Ultraman Dyna & Zearth
hari rabu - Ultraman Gaia the movie ( muncul Tiga & Dyna)
hari khamis ... jumaat.. sabtu.. -- uuuu.. byk lagi nih..

duh duh.. nak kelip mata pun kalau boleh tanak.. menonton ultraman-ultraman tuh.. uhuhuhu.. So mama dia pun kena layan same.. (err.. modus operandi Ultraman masih sama - lawan raksasa, hancurkan bumi skit (wlpn lepas tuh cam ok jek la plak semua orang & bangunan-bangunan yang tadi musnah & berasap), pastu cam lemah lemah (lampu tukar ke merah & bunyik2) pastu letupkan raksasa..) hehehhe

8 comments:

ieka said...

the same dgn anak buah aku.. asyik sebut "Man..man.." refer to Ultraman, baru boleh sebut tu aje.. Atau pun "ek-ek pi, nasshh" bermaksud Ek-ek (raksasa) tiup api, panas. dan seperti biasa lepas habis racangan dia ajak makcik die bersilat gaya ultraman..duh...

yatipruzz said...

idlan pon one of ultraman's loyal fan. yati pon dah tahu nama2 ultraman...tiga, dyna, gaia, nexus...arrr tak suke:p

aida said...

ingat aku sorang je dalam dilema kena paksa tgk ultraman
tapi anak-anak aku baik o, dah dpt daily fix ultraman, diaorang bagi aku tukar channel lain pulak..

mardhiah12 said...

duh, utraman? nasib baik kat tv free ni tak banyak. tapi kalau ada tu, ayah dia orang pun turut bersengkang mata sekali :p

Anonymous said...

yeah.. same goes to my fruit child :P hehe.. asal bukak tv je, suh bukan 'man..man'

Hany FF said...

heheh..budak2 zaman skrg. nufayl memang peminat setia ultraman. psl tivi, dgn ummi & abah boleh tolak ansur, tapi dgn pakcik2nya agak men'conquer'la.

btw, nufayl salu wat marathon ultraman dah. mula drp ultraman 3 hingga semua ultraman dia jelajah kat youtube (upss..ummi 'ter'ajar).
so, this week tak rasa penangan CERIA Ultraman marathon sangat la. kami bg dia tgk ultraman kat internet malam2...dgn syarat 1 klip atau 2 klip saja. takat ni...oklah. :)

btw, kawan dia ke sekolah...hari2 dalam beg & dia bawak sama ke skolah...ultraman la :D

Smartphone said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.

pB said...

anak pB semua pompuan.

so bab bab altroman ni , tak berapa masuk PORT dia orang ...