Mar 26, 2008

Amarin heavenly THAI


eheh... atas tiket ulangtahun kelahiran ke-28 nih.... kami sekeluarga {mdh, anak2, MIL, FIL} makan-makan di Amarin heavenly THAI. Thank you my dear husband!

This year is among the memorable one lah kot.. my birthday rarely celebrated pun.. tapi tak kesah.. sbb bile sekali sekala di celebrate.. akan ku kenang selagi akalku ini berfungsi baik atau pun selagi hayat di kandung badan.. chewaah...

Ada a few yang aku kenang.....

1994 kot..
birthday lagi 2 hari nak Aidilfitri.. so sume adik beradik ada kat rumah (tula first time kena tiup lilin kek).. sambil menjamu selera berbuka puasa.. happy gile.

1996 rasanye..
Masa tuh kat hostel.. hari yang sama ada drama kitorang kena present utk majlis apentah. Yang aku ingat sbb.. selaku director music drama tuh, actress2 dan krew pakat beli kek birthday (ntah bila diorang beli ntah) dan buat suprise makan-makan buat daku ini

1997 yang confirm tahun
Masa f5.. bebudak klas kidnap gambar aku masa kecik smp dah besar.. pastu pegi tampal kat pintu belakang klas5k. Warggghhh.. sib baik klas kat ujung sekali..

2002
MDH masa tuh @ boyfriend lama dtg memunculkan diri setelah 3 tahun sepi tanpa berita. Bebudak nih ajak pergi makan kat Malee.. pergi nyanyi Happy Birthday tgh2 mlm kat kedai makan.. ulalallala... Mkn ikar bkr kat Klang vs bebudak rumah yang sebenarnya preparekan jamuan kecil utk suprise aku.. (kesian diorang... sape suruh tak cakap)

2003
Hari nih kena marah dgn ada sorang kakak opis (hampeh btul). Hani belanja makan kebab, MDH @ tunang masa tuh.. ketuk pintu rumah hantar McD Happy Meal with hadiah Mashimaro (yang masih aku lekatkan pd whiteboard kat opis nih)

2004
Kami baru beli camera digital (mahal wooo masa tuh). Pergi makan-makan kat putrajaya sambil test camera.. Best best.. (masa tu baru berdua...... hahah)

9 comments:

eLLe said...

appy belated besday semah..
makan kat amarin erk?? udang sambal petaii die bleh tahan, sedap gak..tomyam die, ermm..lupe la..so so kot..tu ar pegi restaurant thaii tp yg ingat makanan melayu..hehe..

sikulat said...

tq shelly..

ha'a mkn kat Amarin.. tgk menu cam konpius jek.. alamak tak order udang sambal petai la plak.. tomyam ada la udang.. besar2. Kita suke ayam pandan dia kot.. ngan ikan 3 rasa (itula.. sudahnye mkn makanan melayu jugak.. hahaha).

Anak kita bukan sebuk makan, sebuk tanya kenapa lampu dia tak bukak ? kenapa itu.. ini.. lari pusing meja bulat.. tatau la brape pusingan dah diorang pusing.. ulalalalla.. Lenkali takleh bawak kekanak... bizi perati diorang jgn langgar orang & jgn buat bising.. :)

yatipruzz said...

kuatnyer memori semah :)
kalo yati sure x igt celebrate kat mane sumer tuh hehe

sikulat said...

yati - err.. agak kuat memori (but selective gak kot)..Warning.. kalau ada orang buat pasal dgn kita sampai skrang kita akan simpan dlm kotak memori kite.. ahahha..

p/s: kita still boleh ingat peristiwa masa umur kita 4 tahun... boleh recall memori the day abang kita meninggal (which masa tuh mmg kita baru 4 tahun)

ummi said...

last akak makan kat situ, sayur dia siap ada perencah ulat lagik. trus tak yah bayo sayur and dapat diskaun untuk seme2 yang lain he he. padanlah sedap semacam jek, ada protein tambahan.

ps - cam si Kakak lah ni. benda2 happen masa dia kecik pon dia buleh ingat.

sikulat said...

hermp.. ahahhaa.. nanti kena warn MDH la cani.. dia slalu jek kena dibelanje vendor kat situ.

p/s: saya rasa dah menurun bab memori nih kat Amirul kot.. jgn la cakap pelik pelik kat dia, janji ke.. nanti dia bleh sebut balik satu satu... die still boleh recall kejadian di rumah cheras.. (masa tuh dia baru masuk 3y.o)

Hany FF said...

hihi..romantiknyer.
;)

puterikiut said...

happy belated bday semah.. aduh terharunyer..hehe

yatipruzz said...

yati kena marah ngan eza...sbb tak igt dia sama group D time feb intake..hohoho how bad i am!