Jul 10, 2012

Perth Trip : Day 4 - Kings Park + Harbour Town

10 June 2012

This is our last day in Perth utk berjalan jalan.. pagi 10 June 2012 tu windy & rainy sket.. Today.. all of us (at last) bergerak sekali ke Kings Park.. dekat tapi jauuuhhh (sbb kena panjang bukit..) huha huha huha.. lama dah tak naik bukit sebegitu.. gigih panjang bukit Mountway (i think nama tmpt tuh dah menggambarkan position jalan dan struktur muka buminya.. hehehe)..

Udah berpenat lelah panjant bukit tuh.. we take a group picture.. :)





By 10.. kami dah split into 2 teams.. Aini & Farrah walks deeper into Kings Park and later nak pegi Museum , discovery center.. While me & Yati.. take our path to Harbour Town.. Since kami nak balik dah malam tuh.. So ini saje masa yg ada nak jengah shopping mall.. hehehe.. HT nih macam dekat aje dengan apartment.. tapi sbb die seberang hiway.. kami kena buat detour skit nak sampai ke sana.. Jalan jalan lagi.. lalalalla.. Masa sampai.. belum bukak lagi pun.. open @ 11 am.. seperti biasa.. masuk toilet dulu.. :P


Macam masuk Setia City Mall tapi open concept.. tak berbumbung.. yela kan negeri diorang nih sejuk.. 

Hasil tangkapan.. ada la 2-3 helai tshirt.. jeans for me (yg bersize sukar nak dapat kat malaysia nih).. botol air ..dan mainan utk budak2. .. Sale die beh kurang harga kat Malaysia.. so tak banyak yg menarik.. 


Tak lupe juge makan di ISPA KEBAB... beli kebab 1, combo nasi 1, fish & chip sbb budak2 nak.. 1
By pukul 5.. kedai sume dah nak tutup.. kami meet up balik with Pruzz & Yati.. amik bus Yellow Cat.. yang akhirnye buat kami adventure naik bus sampai end of the route.. pastu tunggu 15 minit utk pacik bus pusing semula.. hehehe.. Sight seeing pekan Perth..

Amik pula BLUE CAT.. nak menyampaikan ke apartment di mountway tuh.. Sambil jalan dapat la tgk Swan Bell, Barrack Square sume tuh.. dari dalam bas aje.. hihi.. tak sempat dah nak pegi.. :P . Balik bilik.. kemas kemas dan tunggu jam 2 am.

Perth Connect datang 5 minit lewat dari 3am.. :P . sampai Airport.. orang lom ramai.. web check in dah buat pun earlier .. just nak masukkan beg aje..

So it's the end of the trip.. huwaa.. nak gih jalan jalan lagi..

Menanti boleh masuk.. 

Amboi.. belum pape dah landing budak ituh..

Bye bye Perth.. insya Allah ketemu lagi :)

3 comments:

yatiscloset said...

mesti kes malas taip nih..sumer tinggal summary jer :p

Smiley said...

wahh marathon perth entry plak tetibe nihhh eheheh

sikulat said...

marathon.. cuma tinggal summary.. ahahahhaa. :P