Jul 10, 2012

Perth Trip : Day 3 - Fremantle

9th June 2012

Our day 3 begins dengan kekalutan nak cepat hantar kereta ke AVIS CBD.. kami dah top up minyak masa kat Joondalup.. So memikirkan kang lambat nak full tank kereta = kena charge extra hours.. so kami belasah aje hantar kereta with sedikit senggat tuh tak full.. :P

Selesai urusan menghantar kereta.. we started to walk.. and walk.. and walk some more.. ahahha... Sangat mencabar berjalan beramai ramai dengan budak budak riang gembira. Asyik menjerit dok budak budak behave.. ahhahaa.. ayat ayat yg kuar dari mulut makpak nih "tunggu orang dewasa.. " "jangan lari.. " "amirul .. ikaaa.. " Perjalanannye .. jauh jugak rasenye.. tapi belasah aje laa... 

Ruang jalan kaki kat sana.. luas dan mmg dibina khas utk pejalan kaki + naik beskal + skateboard etc .. Sangat bagus sekali.. :) 

Perth Train Station - amik gambo lepas beli tiket dan melepas lelah berjalan.. ahhaha
Courtesy of Farrah collection : Ada gambar den tgh melayan ariff makan 'popok' pringles.. banyak btul die makan pringles kat sane.. ini la contoh berjalan beramai ramai tu yer
Budak makan popok.. 
Nek Ummi & Mak Uda kena beli ticket personal.. kami yg lain sume ada Family Rider AUD 9. 
Train ke Fremantle nih ala ala macam naik komuter dari KL Sentral ke pelabuhan klang la kot.. Budak budak excited sbb kat Malaysia pun tak pernah naik train.. hahahha..  

Ika buat muke boring.. Kononnn!! hahahhaa

Abang tgk permandanga pokok pine.. 
Fremantle nih pekannye kecik aje.. pekan pelabuhan.. sightseeing di pekan ini mudah.. just hop on any RED CAT (warnenya tak red... it's orange gitu).. pastu boleh pusingla berapa kali mau pusing pun. Nak bas kat sane senang.. stroller tayah lipat.. bas siap boleh lower down die nya side utk enable stroller, basikal, people with disability naik bas dengan mudah.. Haihh.. nape negara kita takde yek perkhidmatan bas awam cenggitu.. :P

Sampai sampai.. semua budak pi terjah toilet dulu.. lepas tuh kononnye nak pegi Museum apentah (me & family nih ikut aje itenary diorang.. :P ) . Tapi sbb terpinga pinga selama 15 minit di tepi jalan.. akhirnye kami kembali ke pekan Fremantle dan mencari 'Coklat Cucur' bak kata MDH.. hihihi.

Arriving @ Fremantle Station

RED CAT - mari jalan jalan.. 

Station # 7 - Fremantle Park.. 

Diskas diskas.. 

Chocolate San Churro Fremantle yg glemer itu.. 

Budak budak bedal coklat dan cucur.. 

Cucur cekelat.. :P.. sangat manissssss ok.. air coklat yg kitorang beli sampai kena di tambah air dan tambah lagi.. once dah sejuk.. aduhaiii tak terminummm..pekat sungguh.. 
Balik makan cekelat.. singgah kat padang.. utk bergambar..  

.. syilau syilauuuu.. (Ariff marah kena baring atas rumput.. ahhaha)

budak budak yg diberikan umpan gula-gula sbb kena tunggu makpak shopping.. 

dah membeli.. mari le makan pule.. nih nak gerak balik cari Fish & Chips.. 

Boleh la kalau nak jalan kaki ke semua tempat.. hendak atau tak hendak aje.. hehehe

Cicerello

Budak budak enjoying scenary & pastu dok bantai gelakkan sorang brader yg menonggeng kat tepi nak bagi ikan makan.. tak perasan suarnye terlondeh.. haaaiii free show bun*** utk kekanak.. (@-@).. bukan main bergelak budak budak tuh.. isk isk

kami beli satu portion dalam paper tuh.. satu lagi ada combination sotong .. udang.. oklaa.. cume takde SOS.. huhuh

melepak depan Museum Maritim .. tak masuk pun.. dok luar aje.. 
Pulang ke bandar.. Nampak kaki budak pompuan kanan tuh.. budak itu telah berjaya buat amirul nangis.. ahahhaha. diorang agak pelik sket.. minum air guna botol susu.. isap puting.. pastu menyanyi kuat kuat.. haaii si bujang ku terkejut budaya.. beriye nangis kena kaco dek budak budak itu.. hhohoh

Jejantas masuk ke MYERS.. tapi dah tutup.. so jalan balik ke apartment.. Sambung jalan dan jalan lagi.. versi dah malam pulak.. hehhee

Selamat malam Perth.. MDH test light trail pula kat atas jambatan.. 

5 comments:

yatiscloset said...

spot ammar skodeng churros korang hehe

yer budak pompuan dlm train tu sgt saiko...mujur x kaco org lain

sikulat said...

ha'a laaa.. ammar tgh menengok bersungguh nampaknye.. :)

bebudak tu kena tahan ngan security sebaik kuar train.. :P .. Sbb mengganggu ketenteraman awam kot. hohoh

CT said...

cantekknye gambar, especially yg malam tu...camera apakah itu?

sikulat said...

canon delighting you always.. ahahhaa..

CT said...

DSLR ek....