Jun 4, 2012

Photobook : Aida Travelogue continues part 3

Aida dah buat booking awal, dah bagi gambar pun awal... tapi bila awal sangat idea pun tak berkembang.. ahhaha.. Maaf Aida.. kena terdesak baru ada mood.. hoohohoho. Kesian ko dok risau risau..  dengan nak pegi jenjalan nye lagi.. dengan ko pun nak review lagi.. :P

Kali ini cabarannya adalah gambar 'makk aihhh' banyak sungguh.. So cabaran di transfer ke owner nye to reduce the number.. ehehhehe.. For me, i can squeeze in a maximum of not more than 230 pics per book of 40 pages... So kalau dah 400 mmg la tak dapat den nak letak.. boleh tu boleh tapi akan jadi macam scrapbook style (which is not so Aida style) hehehe.. 

hasilnya : 














7 comments:

Ummu Auni said...

ewah..sudah tahu taste customer gitu..kelass!!

sikulat said...

hahhaa.. ko tgk le dah berapa banyak die bagi project .. so dah tau dah boleh predict ape komennye.. hohohoho..

tapi korang berdua mmg terbaek la.. "kamu tahu apa yang kami mahu" -- which give me very clear guideline to create project kamu.. ahahhaha.. :P

liza said...

assalam,nak tanya mcm mana ya you letak title dekat tepi cover tu ie on the spine? i try to call the customer service to ask but tak angkat angkat!! thanks for your help

sikulat said...

Liza..

1) Create TEXT (macam biasa)
2) Di kanan ada layout advance option
3) Pilih Tab RULER (gambar macam pembaris)
4) Rotate ANGLE

:)

liza said...

thank you!thank you! thank you!!

aida said...

lepas ni nak cuba style ali edwards tu pulak... hihih

CT said...

hohoho mmg kalo gambo berlambak nak masuk dlm 40 pages book, bercinta nak buat wehhhhhh