Jun 20, 2012

Perth Trip : Day 2 - Lancelin Sand Surfing


Lancelin nih terkenal dengan meluncur di atas pasir. Masa dok bace orang review pasal surfing atas pasir sebelum pergi.. Dalam kepala dok pk.. Ape kah ?? Sand Surfing.. isk isk.. itu pun boleh buat dan best ke? Korang google la ek sendiri.. cerite cerita pasal surfingnye itu yek.. Den malas nak tulis dah.. ahahhaha..

Lancelin nih tepi laut.. So daripada main road yang lurus dan panjang itu.. tub tubb ada junction ke kiri LANCELIN. Pekan nye comel aje..  Since kitorang tadi mmg dah membontoti kereta Dman & Farrah.. So follow aje bila diorang berhenti.. kami pun berhenti.. Pruzz & Yati yg sememangnye lama dah smp dari kami.. join balik pakatan berkelana.

kami berhenti di Kedai dibawah utk sewa surf board.. cost us AUD10 satu papan utk 2 jam. I asked hubby utk beli air.. sbb cam sedap plak nampak Gatorade wane biru pruzz beli.. ahahhaha.. Errr.. tapi mmg sedap le air tuh.. rasa cam chewing gum... :P

Nama Kedai 'Have A Chat General Store' ..Lucky 7 tuh.. ntah la plak..  sbb open 7 days a week kot.. 
Dah dapat surfboard masing2..continue with car lagi.. ke Sand Dune yang digembar gembur ituh..  Kereta tak boleh more further that pagar (hanya la besi besi ceracak aje pun.. hehehe). Toksah le try.. kang tak pasal pasal terbenam kereta korang.. unless korang naik MONSTER TRUCK 4 Wheel ke..

Permandangan .. Subhanallah.. cantiknya.. okla kan.. dapat merasa merentas pasir macam tuh.. bukan gurun punye.. tapi hasil yang terbentuk sama spt tuh.. di kawasan berpantai.. Budak budak mmg sangat enjoy kat sini.. tatau la berapa kali diorang surf turun naik bukit pasir..  Since it has been raining a night before.. masa kami sampai pasirnye agak basah.. Memula nak surf tuh.. terkial kial gak le sbb tak gerak board nye.. hehhehe. Lama lama baru la berdesuppp turun..

Makpak budak termasuk Nek Umi tak melepaskan peluang surf.. cuma me, hubby & Dman kot yg tak menjerumus kan diri.. hehhehe..

Oh.. Subhanallah.. 
Young Dman + Young Bull + Young Pruzz
Gaya ketua kabilah mencari air ? Apekah.. hahahha
Ada gaya model iklan papan luncur tak ? Adik yang dapat can nak dok atas papan bile abang & kakak dia dah pegi meluncur dgn seluar direct .. berat papan nak di pikul turun naik gunung pasir.. hehehe
pasnih adik jadi model aje la.. hahahahha 
Penat dah bermain pasir.. kami mencari tempat utk berpiknik dan semestinye toilet.. budak budak nih.. korang mesti kena aware dan sentiasa cari tempat nak berhenti pegi toilet.. kang tak pasal-pasal ada kejadian tak di ingini plak.. hahahha. While encik2 suami semua ke kedai mari berborak itu .. memulangkan board di pinjam , mak mak pule membuka bekal makanan. Port kami dok makan tu mmg best.. ada meja (siap sape nak BBQ pun boleh).. ada public toilet (ye penting ini) .. dan padang luas budak-budak main la dengan bahagianya..  Ika instead of makan bekalan kami bawak.. pegi tumpang makan nasi & lauk farah sediakan utk Waddah.. hihihi.. Ai suke suke die aje makan bekal orang. Maaf ye Farrah.. mungkin sedap sangat lauk korang.. ehhehe.  The rest kekanak lebih suke makan pringles & kudapan kudapan lain.. hmp..

Piknik.. yah.. 
Tempat piknik tuh tepi pantai aje.. So lepas dah kenyang... mari melihat pantai Lancelin.. 
Tengok tengok aje ye.. bukan pantai berenang nih.. hehhe

Lepas siap semuanya.. kami sambung perjalanan lagi.. Ke Nambung National Park, Pinnacles Desert..

10 comments:

Smiley said...

deman luncur gak..skali jer
lauk kami x dinafikan mmg sedap..rendang ayam brand ayamas hihi
wahh..jd byk entry ni

sikulat said...

hehehe.. bercerita dengan gambar.. kalau tak kang panjang sangat.. :P

owh ek.. So kite ngan bull aje la yg tak meluncur.. ahhahaha.. :)

CT said...

Pesal semah & hubby x meluncur?? Rugi aaa dah gi jejauh x try.. :)
Makanan farah masak mmg selalu nampak sedap, rasa apa tah lagi kan..
Gambar cantek!!!

sikulat said...

tinggi kak.. hahahhaa.. pastu rase cam buruk nau kalau aku turun nih.. hahahha..

y@tipruzz said...

Laaa semah x surf eh...taper taper nnt leh repeat perth lagik :p

aida said...

pantai kat oversea mmg tak best, pantai malaysia juga sedap untuk berenang2.. hihi

CT said...

dan dan teringat pepatah Melayu...hujan emas di negeri org, hujan baru di negeri sendiri...bla bla bla.. :)

Ana said...

Assalamualaikum.. Nak tanya dari tempat luncur pasir tu nak ke tempat picnic ni mcm mana ye? Terima kasih

asmasalleh said...

Dekat situ2 jugak.. Pantai yg sama. Bila bawa kereta dari pekan lancelin mmg akan jumpa taman boleh picnic ni before jumpa jalan masuk ke dune pasir fu..

Ana said...

Terima kasih ye