Jun 18, 2012

Perth Trip : Day 1 continue - Caversham Wildlife Park


Orang lain dah abess buat travelogue dah.. den masih terkial kial nak siapkan travelogue.. even day 1 pun tak abess abess.. So a little snapshot of perjalanan kami so far (masa adalah anggaran.. sbb kalau benti kete tuh.. lamanye melepak lepak.. ) :

11.50 pm - Departure from KL
5.20 am - Arrive at Perth International Airport
7.15 am - Pick up kereta dari AVIS
7.45 am - memula perjalanan...
8.15 am - Danish Patisserie
9.30 am - Parking lot Caversham
9.45 am - Margaret River Chocolate Factory
Continue..

7th June 2012

Selepas kenyang coklat free kat kilang coklat itu... We are off to Caversham Wildlife Park at around 10.30 am kot.. ntah la.. tak keep track sangat masanye.. ikut suke aje..hehehhe. Masuk Caversham ada fee.. bayor bayor.. tak bayor tak boleh masuk. Fee for orang dewasa AUD23, kanak-kanak AUD10 (Ariff je free sbb under 3 y.o).

Caversham park nih berbaloi baloi masuk especially orang mcm kite yang tak pernah tgk kanggaroo & koala nih... boleh pegang pegang.. amatla jinak. Cuma tragik skit masa kitorang jumpe kanggaroo tuh.. hahahha. Masuk masuk excited gile sbb kanggaru sume datang menderu-deru kat kami.. tapi terlebih deru sungguh sampaikan tak smp 10 minit kat dlm tuh jadi haru biru bile bebudak start menangis.. paling tragik skali menangis nye Ika.. Ika claim kanggaroo yang ada anak tuh datang belakang dia dan gigit seluar die.. hihi.. Wallahua'lam.. So citer banyak pun takde gunenye.. meh ngk gambar ..


Gambar sebelum masuk park.. sib baik amik masa kuar tuh hujan lebat mak aii.. 

banyak route.. sane ke sini ke ? 

muke bahagia.. hahaha
Peta dalam Caversham
jinak yang amat..
Wuhu.. tragedi sungguh.. Ariff sibuk aje sbb dah ramai nangis.. die pun join..

the one yg di katakan ika.. hehehe

aksi inilah yg bisa buat kekanak ketakutan.. hehhe mahu makan tali camera
lari lari.. 
tgk dari luar ajela.. 

tak abes lagi.. huhe.. 

budak budak tgh main apentah.. yati & farrah nak try amik gambar kasut diorang.. berjaya dok ?

mak pak melepak kat tepi llama, donkey, tikus dll nye barn

sambil menunggu SHOW start..
budak budak sampai kena sound ngan penjaga barn tuh sbb bising sangat :P
berlari larian & yang diorang paling excited adalah melihat 'khinzir' .. uhuhuh
nyanyi sungguh nampak.. gigi cantek punye.. hahaha

baby ma' heer . kata Ariff.. 

Show start sudah.. layanszz..sampai saat mengupload gambar ini.. Ariff still can recall
episode BERDARAH kambing tuh.. huhu.. syian kambing tuh..
Ariff kata "dayah.. die dayah"
yezza.. dapat juga mengusap-ngusap si koala bear.. although die tgh tido..

hujannnnsss.... wuhuhu.. kanggaru pun mencari tempat teduh.. hhihih
Nak round round lelama pun tak boleh .. hujannye lebat sangat.. before keluar dari park.. duduk duduk sekejap kat depan cafe dalam area park tuh. Makan roti tadi beli kat DP tuh.. pastu minum minum.. rasa dah lemau dah masa tuh so we decided to keluar dan go to Mountway Holiday Apartment to check in.. yihaa..

On the way ke apartment tuh.. GPS bawak kami ke area perumahan.. So tgk tgk gak le rumah omputih.. tenang dan bersih aje.. bak kata semua orang, Perth nih tenang.. orang2 die takde melepak lepak & bersepah sepah di tepi jalan.. lengang aje jalan.. ada la sorang duorang dok tunggu bas or a few cross jalan dgn skateboardnye.. or bicycle.. MOTOR ? sebijik pun ai tak nampak... Kereta.. almost 80% kot wane putih.. sekali sekala ada nampak wane merah.. or some are grey.. itu aje.. :)

Mountway Holiday Apartment telah pun kami booked awal awal lagi tahun ini. (thanks to Farrah & Aini) for the booking arrangement made earlier. Apartment sedang elok dgn keperluan dan budget yang ada. Kami boleh masak dan barang-barang pun di sediakan. Hendak tak hendak aje masak.. lalalala. Masa kami check in.. masih terang lagi diluar..  get the key from reception + dapat satu goodies bag (sbb ika sorang aje ikut check in; abang & ariff dah lelap abess dalam kereta). Our room is 103, Level 1... same row as everyone else.. :) Tak nampak yang lain lain mane.. amik kunci.. masuk bilik.. terus melepek sume orang.. lotih lotih..

p/s: Aini & Family ada di ambil gambar masa diorang check-in.. siap kuar kat facebook Mountway lagik.. glemer gitu.. hehehhee - Facebook Mountway Apmt

Hubby cooked maggie yang mengalas perut ptg tuh.. amboi makan magi berasap asap kat meja dalam bilik.. (though permandangan berlatar belakangkan hiway) tapi syiookkk sbb lapar dan panas.. :) I cooked nasi that night (manual) sbb bilik kami tak dapat plak rice cooker. Lauk kari Yoes, kids tanak makan sangat sbb pedas.. me & hubby jek bedal.. itu pun tak habis pun nasi. Tak lama lepas tuh.. (wlpn baru kol 8 lebey.. sume dah tetido. Yati knock our door around that time.. me nasib baik tgh mengunpack... to notify besok (8 June 201: 7.30 am.. bergerak ke Pinnacles !)  hiyah hiyahh..

So to be continue lagi.. berkelana ke Lancelin & Pinnacles :)...



3 comments:

Smiley said...

owh menarik peta caversham tu tak perasan plak

paling taleh lupa anak2 kene sound ngan omputih sbb bising hahah

CT said...

Menarik!!!!!!

Awat x bleh bising? animals takut ek?

sikulat said...

kak Siti.. bersuka ria sangat budak budak itu.. lari keluar masuk bangsal.. pastu dienye penjaga tu kuar katanya 'binatang terganggu'.. cakap kat budak2.. tapi sorenye sampai ke makpak budak .. a.k.a tegur die sound makpak kot lebihnye.. ahahahhaa..