Sep 20, 2010

After 3 month

Kejap je dah lebih kurang 3 bulan aku bercuti.. on maternity leave + annual leave..

sedar-sedar dah menapak ke Menara pagi tadi.. (since dah pindah opis kan..)
sedar-sedar kena call Bed minta tolong buka pintu (aleerrr.. access masuk opis pun tak lepas pagi tadi)
sedar-sedar dah petang nih ni haaa.. tadi MDH leh balik awal (tapi selaku umat pekerja yg baru sehari masuk opiss.. tak kuasa la plak nak mengular.. wehehhee.. Bos pun ada bagi task ((although tak siap pun nih .aaa.. ngular cara lain.. dok opis tapi wat keje lain.. muahahah))

So hari nih.. test pertama utk menggunakan Freestyle yg bergaya itu.. (dah gunapakai kat rumah pun.. while ngumpul stok.. tapi selalunya pump sebelah aje...) Ini hari nih.. wat double pumping.. yihaa!!

Pagi tadi.. before keje (single pump) - 5oz
Tghari ((errr.. petang gak le kol 2.45 camtuh.. gara2 pi meeting kat annexe smp kol 1 lebeh.. gossip ngan yati & jah sampai kol 2.30pm.. eekekkek)) - 12 oz (rasenya laa.. sbb habis penuh smp penutup botol medela 5oz tuh)
Nih petang nih kol 6.15pm - 8 oz
:: masa di ambil utk satu seisi pump approximately 8 minute - 10 minute aje..

okla ek.. 20oz kat opis (2 kali pump)
+ 5oz dah terus jadi utk santapan Ariff pagi tadi..



Seisi tengahari... diberhentikan sbb nak melimpah dah.. hihih

ps: maka.. barang siapa yg ada terasa teringin nak membeli Medela Freestyle; beli laaa.. best bangat! whehehhee..

8 comments:

y@tipruzz said...

teringin...tp sayang duits :p
tgkla dgn swing ni leh bertahan brape lama.

kite dulu average dlm 16-18oz je kat opis. pump 2 or 3x, total output still sama.

aida said...

yati, aku pun tak mewah susu sangat... tapi aku rajin giler pump.. sampai 5 kali (2 kali kat rumah). so dapat la 24-25 oz masa mewah

Farra said...

teringin sgt! seriyessss..owh alangkah syoknyer kalau hubby mau sponsor separuh!

ieka said...

wow.. macam hebat je
teruja mendengar
ahahhaha
tunggu la next baby bolehlah usha :)
tq!

puterikiut said...

ya betul freestyle sangat best...

y@tipruzz said...

aida - aku pon kt umah pump gak cam ko...so total sehari dptla 23-25oz. sbb tu sayang dekat swing..kalo istiqamah mmg bley rely on single pump ni :)

Farra said...

kak nita penah guna fs ke?

p!nkerton said...

wah sgt menarikk! sampai terpakse diberhentikan sbb dah melimpah ruah ye :D
mmg nak beli kalau ada baby lagi, insyaAllah :D (aiyoo sampai 3 breastpumps gitu ;p)