Sep 6, 2010

Iklan Raya 2010

Macam dah jadi satu trend.. semua ternanti-nanti iklan raya..

2 hari lepas terasa sangat terkejut dan tak puas hati dengan iklan raya TV3.. tak salah kalau nak dikatakan Iklan tuh keterlaluan obses dengan konsep 1Malaysia sampaikan sesuka hati mencampur adukkan antara agama dan kebudayaan.. 

Isk! Nak sharekan video clipnye (nampaknya TV3 dah remove bukan sahaja daripada di siarkan di TV3 malahan kat youtube pun kena remove gak). 

Ada la sesetengah insan yg rajin wat menafsiran iklan tuh.. tapi wallahua'lam.. Secara kasarnya aku berani la komen (memang tak betul la iklan tuh.. tak kena langsung dengan mengapa Umat Islam merayakan Eidfitri.. ntah ape ape ntah). Tgk memula ada beca terbang ngan kerlipan siap pacik rambut putih.. haiiiihhhh!!

Antara analisa mereka-mereka : here

Kat bawah nih aku sharekan iklan yg menyentuh perasaan by PKNS..
tak payah CGI bagai..
tak payah beca boleh terbang
tak payah bunga kembang mekar & bersinar-sinar..

cukuplah keinsafan sebagai ingatan...




ps : tgk gak iklan Petronas (selalunye best kan).. tahun nih best gak.. taappiiii.. macam iklan TM plak.. (sebab banyak aksi bercakap dalam telefon..) hihihhi.. Memula tgk tadi.. ingatkan iklan raya TM.. muahahhaha

5 comments:

aida said...

wah aku tak tgk lagi iklan tm.. iklan raya petronas tahun ni bagi aku biasa jer

dan tv3.. huhuh, sian, kering idea

Farra said...

iklan petronas tak gempak pon..iklan tm pon biasa jek..pendek kata tade iklan yg very touching thn ni eheheh

yg iklan tv3 tu plak..kami ni langsung tak sempat tgk kat tv..almaklumla jarang ON tv..kami ON tv time berita jerk..tgk2 die buat pengumuman minta maaf dan tarik iklan

apapon, aidilfitri ni event agama! mana boleh di 1malaysiakan! bravo la rakyat mesia masih ramai yg alerttt

p!nkerton said...

hi kak! :D
mgg sokong aa drg tarik balik iklan tu. tak brapa grand 'brilliant' aa nampaknye ;p

Anonymous said...

Semah,
Selamat Hari Raya :) Maaf Zahir Batin.

Best le iklan PKNS ni. Ingatkan takde bilik untuk parents dia, rupa2nya dapat rumah sebijik.

Huhuhu....bestnya Raya...lalalala..

-Bed-

CT said...

Selamat hari raya semah..

kak ct pun x tau and x tengok pun iklan tv3 tu...just ofismet je duk cite n forward emel...ntah hape2...xkanlah stesen tv tu xde pemantauan bab2 ni...sungguh kurang sensitip....kan dah rugi...

x leh tgk aaaa iklan pkns ni..kene bukak kat rumah aa kut