Nov 5, 2009

aja aja fighting!

bak kata anak sedaraku.. mari la bersama-sama 'aja aja fighting!'

when for the 2nd visit to Dr Idris pagi tadi.. selepas penantian 7 hari .. menanti Dr Idris masuk klinik tadi (45 minit lewat) pun macam menyeksaan.. (sib baik ada banyak bahan bacaan & duduk dekat ngan almari buku..) abess la 5-6 majalah kena belek-belek.. baca..

At first glance bila scan tadi.. still macam kosong jugak gestational sac .. (dah rasa down dah.. huhu) ... Tapi somehow ada sekali imbas.. I saw a small dot blinking.. Bila Dr Idris cam lambat je nak bagi response and keep on looking.. rasa cam nak je tolong pegang scanner die dan tunjukkan..

Bila zoom to gestational sac tadi.. ada la kenampakan one small dot (kecik yg amat di tepi-tepian sac tuh..) and it's blinking. Bila Dr Idris susah nak cari balik that 'small dot' ; ku tahan nafas (nak bagi perut nih diam & tak gerak-gerak ikut pernafasan). Dr Idris manage to measure the 'small dot' . Sizenya 4mm.

Dr Idris cuma kata.. for the benefit of the doubt.. we will have another round of scan next week.. to see how it progress. Mungkin.. mungkin katanya.. date conceived is later than predicted. Maybe baby mmg baru 5-6 weeks.. not 7 week. But sac mmg size 7 weeks.. uhh. pelik.. tapi itulah hasil visit to Dr Idris hari ini..

Atleast.. kami dpt lihat sesuatu tadi.. (moga-moga semuanya selamat.. doakan kami ye!)

(*-*) Aja aja fighting!

12 comments:

aida said...

insya Allah selamat ya semah...

rawkstar said...

semoga selamat akak.

rawkstar said...

semoga selamat akak.

kaezrin said...

itulah semah..jgn pk sgt ok...byk2 rehat ok..

Farra said...

moga selamat sumenyerr aminnn

Ummu Auni Afif said...

semoga selamat..aminnn

Combi said...

Moga diizinkan dia bernyawa. Amin. Take care Semah

Anonymous said...

akak, fighting! i am a silence follower of ur blog :) insya-Allah, everythin will going 2 be fine :)

myza said...

insyaallah..dengan izinNya. klu dh ditakdirkan the lil' baby exist; it will exist. tak kire la sac tu 7weeks ke 6 weeks ke..dun worry too much fren.

uja said...

ya..doa utk semah dan baby..

Zuedin said...

insyaallah Allah akan kurniakan mana yang lebih baik untuk kiter

CT said...

moga Allah izinkan baby ni membesar hingga selamat lahir ke bumi ye semah...do take care...jgn wat kerja berat2 tau