Nov 11, 2009

Bed Rest..

Dari pulang kerja jumaat lepas; saya dah ada a few 'brown spotting' ala-ala nak abess menses tuh. I was so cuak that I couldn't bring myself to told the news to my sister (k.uteh) terkebetulan berada di rumah dia petang tuh sbb nak attend my big Bro (abang) kenduri doa selamat before performing hajj. MDH is not around petang tuh.. ada meeting with bosses yg akan start kol 8.30mlm.. that's why I was at k.uteh house pun...

I only told MDH dalam perjalanan pulang ke rumah late that night.. Esok pagi Sabtu pula si budak berdua tuh ada performance sempena ceremony convocation 6 years old @ Little Caliph.. so tanakla rush ke klinik dan memunahkan harapan budak duorang tuh to perform on stage. Kesian diorang dah berlatih berminggu-minggu nak nyanyi Thomas & Friend for Ika ; and 'Apa Khabar orang Kampung' for Abang.

Event Sabtu went well.. and so does on Sunday... cuma menonton the long overdue 'The Half Blood Prince'...

Monday came.. & I attend meetings @ Annexe and what not.. ((some do comments I look 'tak bermaya' on Monday)) not that I feel any pain or what ever.. but maybe worry took a toll on me. Jah plak (thanks Jah) siap offer to send me off to PMC petang tuh.. walaupun lepas tu baru teringat ada meeting @ 2pm.. hehehhe

Tuesday came.. remembering Dr Zana *the obgyn* kat klinik menara will be available on Tues.. I walk to the clinics hoping to redah aje jumpe Dr Zana at round 10.30am. Tub tub.. Dr Zana cuma akan masuk clinic petang & kakak kaunter soh jumpe aje Dr Rasool yg mmg available pagi tuh.

Dr Rasool took some notes down & terus je wrote a refer letter for me.

Biar pun rasa takot.. tapi I need to face it (if it bad) sooner or later.. berpemergian la kami ke Klinik Wanita Dr Idris kat TTDI (terkena pula 11.30 onwards dia kat klinik TTDI).

To our relieved (as at yesterday) my pregnancy is still intact.. tiny 4mm fetus last week has grown to 10.11mm. The heart beats.. :)

Dr Idris put me on a bed rest untill he sees me again next monday morning...

So .. ini la saya yg sedang bed resting at home..  buat masa nih.. duorang budak belum balik sekolah.. boleh la tenang.. Sat lagi pasti ada penyanyi handalan akan start buat concert di tepian.. & arkitek handalan akan cuba menunjukkan hasil hasil seninya kepada saya selang 10 minit..

Wish us luck !!

5 comments:

eLLe said...

so semah, gunekan mase ni rest ckop2..mmg x dpt nafi, sure risau..tp jgn risau2 sgt takot jejaskan pregnancy..so rest k..eppi2kan diri layan kerenah amirul n atiqah..

Farra said...

semahhh...mesti kiut depa wat performance, ada rekod video?

rest okei..layan nurkasih

Anonymous said...

Takpe Semah, ko rest je betui2. Opis aku jaga...hihihihi.
Aku tau lambat ko MC. Selalu je aku Outstation, langsung tak tahu perkembangan semasa.
Aja aja Fighting :p

Bed.

CT said...

have good rest ye...jgn buat kerja berat2...d lil bb inside tu nak manjakan mama die tu...

kaezrin said...

rehat cukup2 ok..