Nov 20, 2009

back to work

yup.. i'm back to work.. start dari rabu lagi.. abess MC arituh.. ada gak terpikir nak sambung je cuti straight smp weekend.. tapi cam kena bergerak2 jugak la.. lagi dok rumah.. lagi rasa lembik pulak.

Alhamdullillah.. keje pun dipermudahkan dari mid Nov until end Dec nih.. I'm assigned as a full timer utk UAT Session.. which only need me to stay depan pc dan bagi komen pada UAT instructor bile perlu from 9-5 every day.. tak jauh mane cume 2 tingkat atas office aje.. (sib baik bukan kat menara or kelana jaya or mane-mane kena travel).

Utk alahan teruk dan penurunan berat badan mendadak.. Dah minta bekalan ubat tahan muntah from Dr Idris (masa visit dia on Monday) so.. gradually takde la seteruk last week..  Walaupun dah tak makan ubat tuh dah 2 hari nih .. still manageable la rasa nak muntah & pening lalat. (Sebenarnye selagi ada rasa pregnancy sickness nih.. I feel a bit better knowing somehow.. baby is progressing well.. kalau takde rase pape, lagi cuak rasenye)...

MDH pule busy bagai nak rak seminggu dua nih.. he even ask me to drive by own pegi keje (since dia teramatla lewatnye nak fetch balik dan kena dok sengsorang kat opis sementara menunggu tuh). Sorry my dear, satu reasonnya.. memang malas pun nak drive..(heheh)  but more importantly.. since pegi keje sesama pergi & balik.. atleast I do have time borak-borak ngan hubby.. Kalau tak.. agaknye seminggu tak tertembung dan tak berkata-kata sesama sendiri..

Menunggu di office is lot more better.. daripada tak bercakap to each other..

Ika .. sangatla excited with the news yang dia insya Allah akan dpt adik.. hari hari tanya.. "Bile ye mama, baby tu nak kuar dari perut mama nih ? " Siap sekarang dah bagi nama pulak tuh.. "Afin" .. Tatau la mane die dapat name tuh.. tapi beriya panggil dan bercakap2 kat perut ngan baby Afin..

Abang.. me'relate'kan kejadian manusia dan perubahan-perubahan biologi.. antara soalan-soalannye..
 " so mama.. masa dulu.. abang yg duduk dlm perut mama kan.. berapa lama tuh ?"
 ".. ooo.. masa abang dah 1 year baru Ika plak dok dlm perut mama ke?"
 " .. hmp.. ooo.. sekarang baby tuh kecik je ke ? macam duit 10 sen je?"
 "... ooo.. dia ada jantung dah.. cuba dengar jantung abang nih.. ada tak bunyi dup dap.. mama punye meh abang dengar "
 ".. kat sini ke kat perut nih ada baby.. patutla buncit aje.." (padahal yg buncit tu lebih lemak aje.. hehehe)

p/s: hermp.. terasa kemengantukan sebenarnya sesangat hari nih. Dah la tadi...dok dah depan sekali kat training room tadi. Selambe je.. menguap.. dan melepekkan diri kat depan pc.. hahaha..

Bzzz.. tido sat la...

3 comments:

Anonymous said...

Alhamdulillah :)

m a t a s i p i t said...

Alhamdulillah.. Glad to know everything is ok :)) take care

Farra said...

happy working semahhh :)

abg sgt bergeligaa + lucu2