Oct 29, 2009

7 day more

hermp.. this passed 2 week.. dah 4 kali ultrasound dibuat.. and each time tak same dan tak consistent langsung jawapannya.. Seperti yg dikhabarkan sebelum ni..

1st time - sac size 8 weeks.. no heart beat
2nd time - sac tak visible .. normal 4-5 weeks pregnancy
3rd time  - sac visible.. 4 weeks + .. no heart beat

So semalam.. I ask for a refer letter to meet up with Dr Nora.. (poning pale den). Pagi tadi pergi la ke Primanora .. but errr.. rupenye Dr Nora pagi khamis booked for Operation kat Pantai. Ada Gynae lain.. tapi kol 10am baru ada.. Kami lak dah terpacak kat depan klinik kol 845am. Maleh nak tunggu berjam2 kat situ..makanya ku ajak MDH ke PMC dan terjah je la mana-mana gynae yg available pagi & boleh walk in..

I asked for a female gynae at first kat kakak kat kaunter bertanya tuh.. tapi sorang pun tak available.. either mmg tade di klinik / or klinik dah full tak boleh nak walk in. So tiada la choice lain, asalkan any expert bab2 OBGYN tak kesahla..  hehhe..

Klinik Obgyn Dr Idris

Dr Idris scan utk kali ke-4 nya tadi.. scanner die pula bagi estimation size sac 6 week, tapi mmg tak visible heartbeat. Katanya.. utk 6 week.. dia tak boleh nak bagi any conclusion.. and schedule another round of scan next week pule.. & see if there is any development . So.. tunggu 7 days more.. katanya lagi.. relaks dan jgn stress stress.. Hermp

So.. menanti la bersama-sama ye apakah khabaran nya.. huhuhuhu
.

10 comments:

m a t a s i p i t said...

Serupa apa yg dr idris ckp kat akak pasal relaks and jgn stress stress tu.. anyway, my prayers are with you dear sis.. hope for the best k :)

Hany FF said...

banyakkan berdoa la semah. itu saja ikhtiar kita. pastu bykkan makanan mknn berkhasiat sket. kalau ada rezeki, may be dia boleh membesar dgn lebih cepat. waktu ni memang berdebar-debar. apa pun, develop redha dalam diri. walau apa yg berlaku & yg akan diketahui next week (apa pun antara 2 je kemungkinannya tu)...redha dah ada. hany doakan yg terbaik untuk semah.

kalau the worst case happen (no no...I'm not praying this for u dear...just if), hany dah lalui dah. anggap bukan rezeki kita dan DIA MAHA TAHU apa yang terbaik untuk kita.

lepas ni rileks sat. bg badan sihat betul2, makan makanan berkhasiat baru try balik k. ;)

Farra said...

insyallah rezeki ada tuh.....aminnnnn....kat umah jgn wat koje, bagi bibik buat keje...semah buat aktiviti happy2 je oki

Audra said...

I suggest pegi jumpa Dr Yeen or Dr Siti or any ob-gyn/gynae at Selangor Medical Center/KPJ Selangor Specialist Hospital. They are available on Saturdays, boleh walk-in and register kat situ.. even kalau buat appointment pun, dorang ikut first come first serve basis.

I jumpa doktor Siti for my daughter. Dari start 6 bulan (before that pegi klinik Dr Azizah kat Taman Dagang) sampai la dia yang sambut my baby.

I pegi check up on Saturdays, so tak kacau my working days. Lebih convenient.

Ummu Auni Afif said...

banyak bersabar.
hopefully everything will turn out OK

jannahrais said...

kak...yang terbaik untuk akak ek.DIA ade perancanganNye sendiri..

Julie said...

semah, tanak cuba DEMC? yg kat tepi Plaza Masalam tu. dengar gynae situ cam ok2 gaks. kot2 la nak dapat 2nd say..

apa2 pon kita doa yg terbaik utk awak. just think +ve & rilex2. ambil cuti pon ok gak. :)

eLLe said...

semah...insyallah ada rezeki, x kemana...

kimarejha said...

aja aja fighting!!!!!

CT said...

semah, hope everything goes as u wish ya...may Allah give u the best