Mar 30, 2009

S&P Hilang

Nak tanya korang????

Kalau S&P (Sales & Purchase) pembelian rumah hilang ?
Kat mana boleh nak carik balik / salinan ke..??

uh.. kami dah carik kat lawyer -- (dia mcm tak layan)
carik kat owner lama --( dia pun cam hilang gak)

mane mauk carik ? Help!!!

8 comments:

puterikiut said...

ermmm bahagian loan kiter ada simpanan kot..cube cube

Farra said...

salinan ade tak semah?

konfem kat bankmu ada tuu

ShaFiAti said...

if penah kuar kat epf..for sure epf ade copy..

kak uteh said...

loan provider should have a copy. minta certified true copy dari mereka. selalunya ada charge.

aisyah said...

semah.. kite pun nak cakap loan provider ade copy.. aah, terus mintak derang buat certified true copy.

sikulat said...

kak nieta
- takde ngan loan kite, sbb yg nih pinjaman utk apartment kat bdr sri permaisuri. ngan cimb.

farrah
-sepatutnye mmg ada copy, tapi dah hilang spt tajuk entry.. hehehe

shafiati
-uhh epf kuar utk beli landed property yg duduk skrang..


k.uteh & aisyah
- hermp.. sebenarnya tgh cuba nak refinance dgn bank yg sama, cuma different pakej. Should be diorang ada copy kan kan.. ??!!.. tapi pending sbb tadek S&P dari kami.. ughh.. tension betul..

- camne proses nak minta certified copy tuh ? call je ? ke kena pegi jumpe diorang ke ?

Zakiah said...
This comment has been removed by the author.
kak uteh said...

kami dulu pernah mintak certified true copy S&P dari citibank - our loan provider. Call aje then beritahu nak mintak S&P - masa tu kami mintak utk tujuan keluarkan EPF. Lepas call tu, diorg courier kan je documents tu. kata bteh, rasanya bank lain pun sama procedure.