Mar 5, 2009

Bukit Merah Lake Town Resort


a quick plan for family trip telah dibuat hujung minggu lepas. MDH yg sepatutnye ada kerja weekend; was postponed.. so kami pun berjalan2 ke BMLTR. To those yang dah ada anak-anak baya Amirul & Atiqah.. BMLTR mmg a good place utk bawak kekanak. kami amik pakej (superior room + breakfast + ecopark entry + waterpark entry + orang utan island + skylift chair/apetu ntah namenye). Total charge tak pasti.. nanti tanya MDH..

1st day

sampai - check in + amik ticket - kami bawak bebudak ke Ecopark. Ala-ala mcm jurassic park pun ada.. (sbb ada pintu2 block in between type of animal ). Dan certain animals tuh.. kite2 nih boleh pegang & main-main. So bebudak nih berseronokla bergulumang dgn rabbits.
By pukul 4 ptg ; kami naik last bot utk ke pulau orang utan (masa ini cam dah start hujan renyai2 dah..).. Best best.. sbb kami berempat aje dlm bot tuh.. siap abess muke meredah hujan.. budak2 ?? lagi la excited bukan main..

Kat pulau orang utan .. dalam hujan lebat.. kami melawat Mike, BJ, Atan & the geng (name2 diorang).. Mike tuh ketua kabilah.. umur 27 tahun.. slow aje rupenye.. tapi kate renjer tuh.. kekuatan dia beh kurang 9 lelaki (uhh uhh..). Ada la pengasingan new born (dahsyat..siap aircond + mainan utk new born cecanggih je.. robot pun ade), ada tmpt pengasingan utk toddler kot (tapi masa kitorang kat situ.. kebanyakkannye sdg lena di ulit mimpi dlm buaian diorang.. almaklumla.. hujannnn).

balik tuh.. sempat lagi terjun ke dlm swimming pool hotel.. hehehe..

--- malam..
aktivitinye hanya pergi makan malam (kat luar tuh ada gerai2 makan).. makan lauk tomyam + kailan ikan masin + daging merah + telur bungkus + air.. tak sampai RM20.. best betul... (dah laa meriah lauknye..penuh ngan isi...). pastu bebudak pun mata dah tak larat nak angkat dah.. balik bilik.. tgk tv.. tido..

2nd Day

Bangun pagi + check out (sesiap check out sbb nak pulun mandi kat waterpark) + breakfast (masa nih bebudak tanak makan dah.. dlm kepala ada nak pegi main air je..huhuhuhu, terlebih excited) + masuk ke waterpark pukul 10 pagi.. keluar pukul 3.30 lebeyh.. So bayangkan laaa.. betapa sakannye kanak2 itu bemandian..

errr.. tapi tersilap satu perkara masa kat waterpark (kami cuma pakaikan bebudak tuh seluar kecik aje).. adussssss.. gelap & macam udang kena bakar tuh satu hal.. bab kulit perit tuh yg terlupe sgt tuh... Pengajaran.. lain kali tutup la aurat.. hehehe

---> sib baik kami ada Nutri-Rich Oil (apricot).. almost overnight..belakang diorang pulih (gelap tuh tak hilang.. tapi yg perit & pedih tuh..ilang dah..) Bagus Baguss!! Sgt recommedded utk korang ada sebotol bende nih kat rumah..

3 comments:

Farra said...

makanan kat sana mmg murah..best kan cuti kat situ? :D

dulu kami tak sempat terjuk swimming pool hotel

yatipruzz said...

semah, tanyela bull brape total package tuh.
duk hotel ke aprtment?
book online kah?

sikulat said...

farra -- hehehe.. kitorang mmg make a plan supaya boleh berendam lama.. masa kat swimming pool (hujan padahal), tak kire berdebuss juga ngan kekanak tuh..

yati -- wookeyh.. nanti kite tanya.. lupe la plak.. dlm 400++ pakej namanye RiangRia pakej 2D1N.