Jun 18, 2008

Home furnish



Anyone have any idea how much it cost kalau nak buat something cenggini ? atau ada member ? atau ada kenalan ? sedara ? yang mungkin boleh buat spt ini ?

(nak transfrom area tangga jadi tertutup sket -- gambar atas --> gambar bawah )



9 comments:

lotto sweepstakes said...

It could challenge the ideas of the people who visit your blog.

Farra said...

semah kene tanya kontraktorr

::zuraimah:: said...

ye betul mcm farra ckp..kene tanya contractor..aritu kak ct ada tanya2 gak tp bukan nak buat mcm semah tunjuk dlm gambar tu..tp nak buat store n tukar tangga tu dari besi ke batu2..almost RM6k if complete set with wrought iron rail

Azury said...

Rumah semah ke tu? Sangat cantik... bila nak jemput dtg? (Tak malu ;p)

Kita rasa dalam 5k to 6k.

eLLe said...

smart...

ummi said...

smah, why not cement up semua and side yang mengadap keluar tu buat ala2 display-case. bleh buh frame gambar ke, pasu kecik ke. i've seen kat rumah member and the result splendid. or turn the side into book-cases. eh, akak tak menjawab soklan ek..

yatipruzz said...

agree ngan k.tie. Watla feature wall, buh melamine board...or rocks. ade racks or kotak2 utk buh brg2 hiasan...sure cun!

budget bape: tgkla material ape, n rerajinla compare quotation :)

Anonymous said...

Instead of ikat bata & tutup ngan simen cam gamba tuh, why not guna wood panels? Wat divider kayu wall height, tapi instead of biarkan cenggitu jer, letak dalam 3 boxes in between panels yg disusun mengikut flow tangga untuk letak hiasan2.

Kalo nak simen pon ok tapi dinding akan nampak kosong & still kena hias ngan frame gamba.

Another idea is, instead of divider tu mula dari lantai ke atas, let it start dari tangga trus ke atas. So, dianye tinggi akan ikut tinggi tangga. Kalo rajin singgah show house taman kitorg yg fasa baru tu, dia guna cara nih.

Pepe cara pun rasanya minimum kos RM3k kot.

-Cikgu Pruzz-

Anonymous said...

Ralat: Kite cakap pasal divider je kan? Kalo nak buat store sekali minimum 5k kot...

-Cikgu Pruzz-