Dec 4, 2007

Scrap Book editor

saya telah test a few image editor (with some wizard to edit -- scrapbook.. etc)
~ as requested by ummi ~

Freeware Version : Scrapbook Flair

Boleh di download secara free.. .. utk beginner.. it's a great tools.. banyak template dah di sediakan.. so just pick gambar.. dan edit-edit ayat / wording keliling tuh.. Hermp.. banyak orang guna.. so banyak review dan contoh-contoh utk di tiru.. (hehehe).. Macammana nak guna pun boleh tahan senang.. cuma tatau kenapa ada satu gambar atiqah jadik terbalik bila di export.. ehhehehe.. (belum abess blaja lagi apa ada tools dalam tuh.. )


Shareware version : Fotoslate 4 (recommended)


Yang nih.. spesis kena bayar @ download free trial 30hari...@ * (atau tanya saya utk lebih maklumat bagaimana). Banyak featurenya.. utk buat scrapbook.. mmg senang & ada la template di sediakan.. more flexible & boleh direct alter & edit gamba.. (tukar kaler ke.. tukar gamba lain ke.. ) kalau tanya saya.. senang gile nak gune.. Kenapa saya suke ?? sbb dia ada function utk jimat space kalau nak print gambar.. macam orang buat photobook sume tuh.. dan siap-siap dah dia punya layout utk digunakan.. leh buat collage.. dan bla bla bla...

5 comments:

ummi said...

mekasih mekasih. haruslah lepas ni akak membusykan diri dengan scrapbook pulok.. jgn jadi scrap terus udoh le..

yatipruzz said...

cantik tertarik menariksss!..bila la ade masa nak buat nih...

semah takmo wat utk yati ke hohoho

CresceNet said...
This comment has been removed by a blog administrator.
UmmiQais@iKa said...

semahhhh..aku nak blajo dari ko...eheheh...nanti aku caling2 ko yer...hehehe

puterikiut said...

ok gak nie.. tayah la susah2 nak mengedit pakai photoshop satu2..