Dec 10, 2007

Ayat-Ayat Cinta themovie

terpanggil jugak nak buat posting pasal AAC theMovie.. (selepas jalan-jalan blog ke aini & aida). Utk sesiapa yang dok kagum 'sikulat' baca buku jiwang.. hehehhe.. so saksikanlah kelainan AAC (hopefully the movie boleh setanding ngan penulisan asal..).

Ayat-Ayat Cinta The Movie

Ada trailer tuh.. hueheuhue

Mungkin di tayang di malaysia ke ? ke tunggu CD ke ?? hermp...



sebenarnya malam tadi habis mentelaah buku ' Ketika Cinta Bertasbih Episod 1' karya -- Habiburrahman El Shirazy.. Sebab ceritanya baru episode 1 - so masih tergantung kemana hala tuju watak-watak nya.. hermp.. so kena tunggu next book baru boleh tahu.. daripada episode 1.. pada firasat sayalah.. agak tak nampak mana satu klimaks ceritanya.. (mungkin belum ada klimaks kot..) sbb banyak sangat watak nak di sentuh.. tak strong kemana-mana salah satu plot cerita. Yang paling banyak di kisahkan mengapa dan kenapa Abdullah Khairul Azzam berniaga tempe & bakso.. (maybe just nak memperkenalkan watak watak lain.. ).. tapi oklah.. boleh membuat saya nih berusaha habiskan dalam masa sehari.. and expect to buy the next episode bila available (preferable versi b.Melayu.. err.. serik gak baca b.Indonesia.. susah nak paham.. hihihi)

5 comments:

ummi said...

uit.. canner nak tau buku tu kut idon ke kut melayu. akak pi kat e-kedai tu. kang kot order tak faham lak..

mardhiah12 said...

semah, KBC 2 dah keluar! sold out hari pertama jualan. aku suka KBC dari AAC, sebab azzam tu byk kelemahan, nampak sikit manusia :D

hopefully, the movie can live to its expectation :)

sikulat said...

ummi - saya pun tak sure.. hehehhehe. Tu kena tanya expertise (aida & aini).. hihihi..

aini - itulah.. buat masa ni .. still byk blank sbb episode1 jek baru bace.. tapi oklah.. mcm nak tahu gak le dia akan kahwin ngan sape.. ape jadik ngan furqan.. cut mala.. dll.. hehe. Erh.. KCB2 ada verse melayu dah ke?

mardhiah12 said...

belum lagi, baru release kat indon
ala google jer
byk dah spoilers, hehehe

aida said...

aku tau aku tau ape jadi ngan anna, ngan azzam, ngan furqan.. tgh baca KCB 2

JANGAN JELES MAAA