Dec 10, 2007

jawapan

“Tolong saye.. tolong saye..." keluhnya sambil merebahkan diri dihamparan di ruang tamu .. “errh..erh.. berlakon ape tuh adik ?” Terus tersipu sipu Adik ; sambil mengejamkan mata dan menghulurkan tangan kepada Abang.. sambung lagi berlakon buat buat pengsan..

Papa tanya.. “Ika anak sape ?”..
"Anak papa..”
jawab adik sambil pusing pusing joget ..

Mama tanya.. “Ika anak sape? ..
"Anak mama..”jawab adik lagi sambil lari pusing depan tv

Mama tanya lagi . "Anak papa ke anak mama ?” ..
"Anak papa.. dengan mama…dgn abang..“ panjang lebar terang adik pada mama & papa .. getus dalam hati.. "apelah asyik tanya soalan nih je..” (Agaknyalaaa..)

“Adik kecik ke besar ?"

“kecik..”
.. dia tahu kalau dia jawab besar nanti mama kata tak boleh minum ‘cucu’ sbb budak besar tak bleh minum cucu mama..

“Adik pandai cakap ke tak”.. “tak..”



5 comments:

safurah said...

Yashhh.. semah..canggihnye blog awak sekarang ;) (nampak sangat kita dah lama tak berkecimpung dunia blog sampai boleh tak perasan..huhu)
Gud gud! Keep it up Mama Cyber.. hehe

sikulat said...

hehhee.. buat pengetahuan kita dah berjaya kumpul lapan inggit itu space nuffnang ads.. ahahha.. ok gak la ek.. satu iklan diorang tanya dia bagi singgit.. kalau hits page kita tinggi.. banyak ads bleh dapat.. hahaha... muehehhe rm8 pun nak kecoh.. bukan boleh cash out pun laie.. ('0')v

noor said...

nice trailer.. macam best jer bila baca sinopsis cerita ni.... lebih kritiis dari movie kisah cinta dalam movie Malaysia <---sorry to say!...klu boleh beli buku dia memang seronok dibaca ni!!

fitrah said...

I was the previous commentor... nice blog asma.. I wish to write on books but need to spend more time... especially nak habiskan satu buku...

sikulat said...

kak Fitt ~ saya email ebook Ayat2 Cinta kat email akak.. (heheh.. kalau ada masa bacelaaa.. )