Jan 29, 2011

Photobook : 2006

Lagi entry berkenaan photobook... v(^O^).

Project Title : 2006
Description  : idak la dapat masukkan semua gambar.. but okla for compilation of 2006 events; piccas of us
Submit Date : 17 Jan 2011
Delivered : 27 Jan 2011
**  (ò_ó) pheewwwhhh.. gila lambat.. tapi saya tetap berpuas hati dengan hasilnya & nasib baik communication (ticketing online support) diorang cekap..

baru nak print gamba raya tahun 2006.. sikit punye lama daa.. hihihi

Sengaja nak try cover 'White'.. suke! suke! but hermp..sangat la terdedah kepada kecomotan.. :P
pandangan sisi of project 2006
ade 58 pages + upgrade paper tebal 216 gram
aiyohh.. next 2007, 2008, 2009...... 

16 comments:

myjuliana said...

semah, yg ni size apa? 11" x 11" hardcover eks? berapa ongkos semua? yg ni awak beli voucher yg rm60+ tu kan?

Farra said...

Cantiknyaaa
Mmmmm
Bila la nk wat ni

sikulat said...

julie - ini 8x8 imagewrap (hardcover). Kita beli voucher 62 inggit tuh. Utk buku ini kite upgrade paper ke 216 gram lepas tu additional page ada 18 page (default ade 40 pages). additional caj (delivery + paper upgrade + tambah page) = RM90.

So total kos ~ 150 la

fara - bile ada promotion tu tak rugi la beli voucher .. lambat2 buat pun boleh.. So far kite kire kalau kite tak amik voucher arituh.. dan pakai 40% off yg ada setiap bulan tuh.. maunye dah dkt 300 sebiji buku. Huhuhu

Ummu Auni said...

semah, kita pun projek 2009 onwards pun tengah pending lagi..hehehe..hari tu dah beli voucher untuk image wrap landscape..campur semua jadilah RM 99

y@tipruzz said...

11.55pm - tgh upload ni...leteynya nk tunggu semah..mataku udah ngantuksss. Kita guna 40% off tu total RM165.60..takde upgrade paper, tade tambah page...mahal sket tp tapela hadiah besday :p

finally bley wat keje dgn tenang bila benda alah ni dh siap akakaka..tayah sacrifice waktu tido memlm ku lagi!!

sikulat said...

haahha.. dah berjaya upload dok tuh ? nmpk awak post for kat wall PB tadi.. hihihi..

y@tipruzz said...

x berjaya dia hang...tunggu 1.5jam ngantuk dah. pagi ni try lg takleh gak. normal ke eh? huhu sedey. semah ari tuh dlm 30min je eh settle?

ke kena upload kt opis baru laju? atau server dia congest sbb ramai upload? hoho

CT said...

cover chantek..tp putih...saya tak sanggup...hihihihihi

upgrade 216 free ke charge ek? aritu upgrade 192gram je rasanya..tp of coz free..:)

kak ct nak try sampai 100 pages plak after this..

aThiRaH said...

awk wt kt mana nih? murah nye..psl voucher tu ape ek? xphm laa..huhu

sikulat said...

Athirah, murah sbb kadang2 photobook.com.my ada buat promo 48 hours sahaja ke .. or sempena raya ke xmas ke.. 60-70% :)

masa promo, kite bayar in advance & dia akan bagi voucher code. So bila2 project siap, just upload & masukkan code. ((upfront payment))

[AMR]ReenaRawee said...

assalam kaka sikulat.
sorry, tak tau nama sebenar.
:p

saya nak tanya, kulit album ni akak pilih yang mana?
lagi satu kulit album kat entry akak tajuk 'project01 (final)' tu.

sekarang ada promotion lagi kat groupon.
nak try, tapi nak ilmu dari yang berpengalaman dulu.
:)

sikulat said...

ReenaRawee,

kulit album nih - type 'ImageWrap' hardcover
same type hardcover ni utk project01 & 2006. Imagewrap nih allows designer utk letakkan gamba & design sendiri.. :D

yup.. skrang ada promo kat groupon, grab it.. lambat2 upload finish product pun takpe.. sbb valid sampai Feb2012.. kan kan.. hehehe

[AMR]ReenaRawee said...

itu yang excited ni.

tapi saya confuse dengan hardcover dye yang kat sini;
http://www.photobook.com.my/index.php?option=com_content&view=article&id=36&Itemid=67

yang ni macam mana pulak ye?
lain ke?

[AMR]ReenaRawee said...
This comment has been removed by the author.
sikulat said...

hardcover lain awak tak boleh customized kan design.. Dia macam kain .. So upon nak submit order die akan suruh select jenis kain, warna kain.. paling2 cuma satu image je awak boleh letak kat depan cover uh.. die akan tampal atas kain tuh.. :D

saya dah buat 2 debossed hardcover masa memula dulu.. So far saya mmg prefer image wrap sbb boleh design sendiri cover.. hehehe

[AMR]ReenaRawee said...

oh, ok.
terima kasih sangat2 untuk info tu.
nanti ada lagi saya tanya eh.
:)