Oct 4, 2010

Air Pink

Hari nih first day, baby kena tinggal with 3 orang kanak2 alone..
before nih 2 minggu, in law ada kat rumah.. so aku pi keje.. bibik still tidak merasa bagaimanakah tinggal bertiga-tigaan sahaja kat rumah tuh..

Kakak - Adik - Abang


@ 3.30pm .. ika call.. (biasa la macik nih kan suke report). Reportnya setoit je.. bab adik tamoh tido pun hari nih .. pastu bibik belum makan.. tapi bibik dah masak.. adik pun ade nangis.. tapi abang tgh cakap ngan adik.. (ntah citer die bercampur campur.. )

Bila aku tanya.. adik buat ape tuh.. "Ada je baring kat depan.. die cakap ngan abang.." 
Bila aku tanya.. tade pun dengar adik nangis.. ?" Dia kata.. "OOo.. sbb Ika kan kat belakang.. " 
So aku suruh pegi la bawa telefon kat adik.. ((tade plak dengar sore adik nangis..))
Pastu dengar die cakap ngan adik dia ((aku assume die letak telefon kat telinga adik dia))
"Ariff nak cakap ngan mama kan ? Aaa.. mama telefon Ariff nih.."


** Adik plak nak start merengek dah.. tatau la sbb dengar sore mama die ke? or rimas orang letak telefon kat dia .. Ntah.. Ade dengar sore bibik dok pujuk2.. **


So Si Kakak pun ambil alih balik telefon dan sambung citer die yg lain plak .. pastu tiba dia tanya soklan :

"Hmmmm.. Mama boleh tak.. Kalau ... Hari nih; Mama belikan Ika air yg wane Pink tuh?"
Me : Pink.. air pink yg mane ?


"Ala.. yg hari tuh Mama belikan tuh.. "
Me : aaa.. tak ingatla Ika.. bile mama belikan air Pink ?


"Yang kat Pasar Ramadhan tuh.."
Me : ooOOo.. (rupenya air bandung cincau) Mana ade jual air tuh skrang.. Kat pasar Ramadhan je ade. Sekarang kan dah Raya.. tade dah pasar Ramadhan..


Ika.. thinking sat..  "Hmmmp.. dekat Pasar Raya ? tade ke jual ? "





10 comments:

Farra said...

semalam 2 umah open house buat air pink! balik umah cepat2 cr air putih, sbb air putih juga terbaek! eheh

so bibik dah teror panaskan susu ek?

sikulat said...

yupp.. sudah terror.. pacik kecik (Ariff) siap demand air susu dlm botol mesti suam2..kalau tak tamoh minum.. hhehe

ps: pagi2 kan kita pump.. so tak letak dlm fridge, bile kite gih keje.. bibik nak bagi direct dah bersuhu bilik tuh.. Ariff reject.. suamkan baru mahu...(aiyaaa..banyak songeh tak pacik kecik itu?)

puterikiut said...

hahaha kelakar la kanak2 ni ek.. siap pandai call tu..

y@tipruzz said...

mama beli la cincau..blk umah soh bibik bancuh air pink :)

sikulat said...

kak nita - tula.. saya pun tak sangka dia nak tanya, ada tak jual kat pasar Raya ? hehehhe

yati - hahhaha.. bukan tak boleh.. malas je nak layankan.. bukan boleh di ajar bende tuh leh buat sendiri.. nnt asyik demand suke suki aje.. huhuh

aida said...

comelnya

ainil hawa said...

waa.. klaka klaka

napish said...

ika! kiut btol

~dcharminglady~{@ said...

ika mmg sgt bijak...x daya nak jawab kalau zar..camno nih..

myjuliana said...

pasar raya yg paling kelakar.. hehe... mcm aisya, semua baju kurung adalah baju raya..