Sep 7, 2009

tapaya


hari nih first day.. bibik tinggal kat rumah ngan budak2 aje (the past 2 week , MDH parents ade sambil stay nak hantar BIL balik canada; ada jugakla seisi orientation sikit2 with bibik. Mlm Jumaat lepas, PIL balik dah ke Ipoh.. )

So tghari tadi.. ku ngetest call ke rumah & saje nak buat spot check (kebetulan plak arinih Selangor cuti .. so bebudak tuh mmg sejak celik mata mmg bersama bibik ajela)

Bibik yang angkat tepon..
minta di kasi sama adik atau abang..

pastu dengar la sore halus ika.. "ma.. ika nih.. "
aku tanya.. die wat ape "ika main.. "
aku tanya .. main ape? "tatau.."
abang mane ? "abang pun main.. "
ika.. bangun dah lama ke ? "ika dah lama dah bangun..."
dah makan ? "dah... "
makan ape? "nasi goreng tapaya"
(hmmp.. ika tatau la ape pasalnye.. sebut nasi goreng pattaya jadi tappaya.. Eventhough di betulkan pun.. die still nak gak cakap.. tapaya)

Sebelum nih kalau makan luar aje diorang mmg la suke order pattaya
(abang nye jek la yg tau pun bace menu)
hehehe. Ada la sepetang last week, malas la masak heavy2 utk budak tak pose tuh.. gorengkan je nasi + pastu bungkuskan ngan telur. Bibik kata "OOo.. yg ini selalu dibuatkan dulu anaknya majikan .. " Aku pun cakapla kat kekanak duorang tuh.. " Bibik tau buat.. nnt abang nak pattaya ckpla kat bibik keyh " Haaa... ap
e lagi budak duorang nih skrang tgh kemaruk order kat bibik. Hari hari plak tuh.. tatau la bile diorang nak boring makan patayya.. hehhehe



13 comments:

uja said...

hehe so cute budak2 ngan pattaya..

EimaruSi|ence™ said...

Hahaha..tapaya....

Farra said...

dah ada restoran in house la nampaknya.hehe...good2..sihat bebudak

sikulat said...

ooh.. fara you should see amirul nowadays.. tembam semacam.. bulat je pipi.. (dah boleh lawan idlan balik dah nih... heheh)

amirul kata berat die dah gemok sampai dah 100 kilo.. (arituh die pi timbang berat ngan penimbang yg masa tuh start jarum nye @ 80kilo.. So bile dia naik.. terus jadi 100.. :P

y@tipruzz said...

idlan dah kurus tak buncit dah. berat latest 20.7kg hehe

sikulat said...

heheh.. mirul since kuar spital arituh berselera btul makan.. especially mkn nasik..

hermp.. beh kurang rasenye berat amirul ngan idlan.. hehhe.. Dah la style lari same je.. hehehe.

Anies.Kamardin said...

nnt buat la open hs. suh bibik masak tapaya.hikhik.kite nk makan.hik2.

Farra said...

paling kalah mus'ab..berat 16.5kg..mawaddah lg lebih..huhu anak terunaku mmg slimmmmm

myza said...

haha..walau apa pun, masih tak dapat lawan anak teruna ku..walaupun sebaya dengan anak2 korang..he's just 13 kg..huhu

y@tipruzz said...

taper zarid...maintain jer enfakid. idlan still ade setin enfakid, b4 kami downgrade ke dugro jer ahaksss

Farra said...

wei...anak2ku membesar ngan dugro aa lps nyusu bdn...mawaddah semangat tauuu :D..idup dugroo ahaks

y@tipruzz said...

tu la..enfa dah mahal sgt dekat rm84 kot...compare ngan dugro yg baru rm20++...!

sikulat said...

bebudak nih pun mmg dugro ajela ..skrang dua2 tak minum susu pun.. kalau minum pun beli yg fresh milk tuh... mcm2 brand dah di lantakkan nye.