Nov 4, 2008

Project Oktober

Ada 2 main bende design saya buat in Oktober nih. Satu utk opis & satu lagi utk chot @ hubby Julie.

Image 1 - pesanan daripada VP kepada anak-anak buahnye. Mcm ole-ole la masa jamuan raya arituh. Idea asal diorang nih, nak print slide powerpoint, pastu wat dpn belakang page, pastu potong, pastu masuk dlm plastik laminate, pastu potong lagi.. (lalallaa.. ada sehari je masanye.. nak buat utk plak utk 600 orang tetamu.. lalala..

maka ku cadangkan photo printing @ 35 sen sekeping.. So inilah hasilnya (uh.. nak decide design mane punye la amik masa.. isk isk) Design nih.. ada versi 1,2,3,4,5,6,7,8 balik rumah sambung lagi.. a,b,c,d.. yang terpilih 'b'.


Another task is to design a business web/portal. Test penggunaan ready made (free) css based web. Orang lain dah createkan.. kite godek2 aje.. Tukar header, tukar logo, tukar menu.. re arrange words..

Ok laa.. senang je skrang. Uh.. compare dedulu nak buat portal.. sakit kepala nak buat table bagai. Skrang click click.. done!

So ini la project bulan Oktober ku.

2 comments:

Julie said...

Semah, thanks for helping my hubby! Dia suka gile.. hehe.. :)

sikulat said...

sesama... kite suke orang happy... bagus bagus!