Jul 15, 2008

My 7 things...

lama aku tak kena tagged.. so marilah menunaikan harapan mdm Elle

My 7 things...

7 tentang diriku
- youngest of 8 siblings (wlpn orang selalu ingat aku anak sulung.. isk isk)
- orang kampung serkam pantai, melaka (huhu sedey.. skrang rumah kami kosong je kat kampung)
- raut muke cam garang, tapi aku baik la weyh..(selalu di salah ertikan.. huk huk)
- aku tak suke sibuk2 hal orang, unless orang minta pendapat dari aku (ohh.. rasanya i'm a good listener)
- boleh bertegas, boleh berlembut (akan ambil sedikit masa sebelum bertindak / mesti fikir panjang sebelum decide something)
- praktikal (tak suke nonsense, no accessories, tak up to date to fashion etc etc, hanya yang perlu sahaja)
- mesti cuba menyelesaikan permasalahan yg diberikan. Tak suke hanging dan tanpa penyelesaian.


7 yang menakutkan aku (Dalam dunia)
- takut kehilangan orang-orang yang disayangi
- takut hidup sorang-sorang kat dunia nih (tanpa famili, tanpa kawan, tanpa keluarga)
- takut tak berjaya didik anak2 dgn baik
- takut tak berikan sehabis baik buat semua orang
- takut tersakitkan hati orang, sampaikan orang doa yang tak baik buat diri ini
- takut terlakukan dosa; dan tak sedar; atau mungkin sedar..
- kadang takut juga tinggal kat rumah sengsorang (hahahah)


7 lagu-lagu yang aku suka (alamak ??)
- No Air
- Matahari
- Bubbly
- Taking Chances
- ... err.. yang sedap di dgrla kot
- ...... tatau tajuk pun ada.. hahahaha
-............ ikut peredaran gak.. asyik dgr kat radio ke.. suke la tuh



7 mende aku suka sebot
- hmp.. (kalau pk tapi tatau ape nak kata..)
- yerp..ngape ? (bila orang tanya soklan)
- boleh! (bila dengan konfidennya tau cane nak buat..)
- kalau saya/kitala kan.. (bila nak bagi pendapat)
- ye kot (maybe bersetuju)
- tak sure laa (bila tak sure langsung)
- erh (bila nak menegur / atau minta sesuatu dari sesiapa..)

7 perkara yang amat bernilai
- imanku & islamku
- my positive values towards family, wealth, etc etc
- my dignity
- akal fikiran
- kesihatan
- suami & anak2 & keluarga
- rakan / sahabat handai


7 perkara pertama berlaku dalam hidup ni (ha'alaa soklan ni mcm tak lengkap)
- lahir, berjalan, bercakap.. etc etc
- masuk sekolah, dok asrama
- masuk universiti
- kerja
- kahwin & bercinta
- pregnant & melahirkan
- punya harta sendiri (rumah, kereta.. )

ada orang nak kena tagged ke ? Kak tie laa..


7 comments:

uja said...

slepas baca posting nih,semah,i miss u!huhu

sikulat said...

uiks.. huhu.. ngape bunyi cam sedeyh je tuh ?

Farra said...

tak pernah dgr pon lagu2 tu

sikulat said...

ahahhaa.. kita cume amik tau lagu kite suke aje.. lain-lain kita pun tatau.. ahahahha

ummi said...

wallaa.. akak lak yek. tunggguuu..

aida said...

la semah, aku pun dok ingat kau anak sulung.. tak kusangka rupanya anak bongsu :D

eLLe said...

bagus gak erk, dpt tau byk gak psl semah..

semah mmg nampak matured, tu psl ramai ingat anak sulung kot..tp muke x garanglaa..ke kite je rase camtu..huhuhu..