Jul 14, 2008

Extended Warranty Best Denki (update)

After all the &**#$$#!$#! about our claimed on the extended warranty from Best Denki.. here's the update and the overall chronology of what happened ;
---------------------------------------------------------
December 2007 -- beli 42A3000E (brand toshiba) + 1 year manufacturer warranty + 5 yrs extended warranty

June 2008 -- faulty detected, call toshiba service center, tv dibawa pergi

12 Jun 2008 -- Toshiba technician call - beyond repair & will give new set

16 Jun 2008 -- Call toshiba due to no one deliver any set yet

17 Jun 2008 -- delivered while we at work , receive by MIL/FIL

17 Jun 2008 (nite) -- not satisfied with the replacement model, not the same model, 42AV500E, call toshiba & call best denki. See details for comparison ((technology gambar mmg better but the sound /audio quality is very poor))

General spec comparison :
-- 42A3000E--
Meta Brain Pro
WXGA Panel(1366x768)
HD Ready (1080i/720p)
Intelligent Backlight Control
Native Scan Capture(1080p 60/50/24Hz)
3D Colour management
Dual HDMI 1.3 Terminals
Jet Slit Speaker System
SRS WOW
Matt Finishing


VS

--42AV500E-- the replacement !
10-Bit Video Processing
Intellignet Backlight Control
3D Colour Management
Tw0 HDMI Terminals


18 Jun 2008 -- Filled official claimed (full refund) from Best Denki, when ask about the replacement model, the reps said he will arrange it with Toshiba. When ask about how long before we can get the refund , "normally within a month, around 3 week should settle"

9 July 2008 -- call best denki for update .. & blaa blaaa blaa.. ((mcm entry sebelum ni cerita panjangnye))

9 July 2008 (nite) -- serang Best Denki.. @$%#%^^#&#$% & dapatkan nombor Boss (higher level)

10 July 2008 -- call the Boss (sikulat). They ask another 1 week to settle this (since the are miscommunication between the store & department of Extended Warranty. Now need to find mana perginya set yang rosak tuh.. bla blabla bla.. & No need to go to tribunal laa.. bla blaa blaa..)

10 July 2008(tghari) -- MDH tak puas hati. Called agained & threaten to write official letter on the mishandling by the store manager & the department to Best Denki management.

10 July 2008 (mlm) -- Best Denki warrant us the full refund later that evening (in terms of voucher) So still kena beli di Best Denki. With the voucher amount we manage to get :

1) Panasonic Plasma TV + free gift Lumix 8.0 mega pxl camera + tshirt Nike (mmg tgh promotion) + 5 year warranty daripada Panasonic (not Best Denki)
2) still ada balance RM700 + top up sket utk dptkan Microwave Oven Panasonic


After all the marah2 & fight over the phone & over the counter.. at last berjaya juga. So my dear friend & who ever yang terbaca entry ini.. pengajarannya !

# Fight for your right
# Keep all your documents
# Read all the terms & condition
# We would recommend Plasma TV over LCD (quality gambar & safety on screen -- LCD too vulnarable.

6 comments:

Farra said...

finally all Pana in return! tahniah semah! berbaloi jugak dapat lebih dr 1 barang hehe, so this tv must be high in price ni

tv kami pon beli yg cikai la ni colour dah blur..tapi masih bertahan guna lg..sebab bukan salu tgk tv pon

sikulat said...

haha.. itulah.. udahnye sume Pana. Hermp.. MDH ku sorang yang mementingkan kepuasan hatinya melihat live siaran bola dan sbgnya. dan saya pula agak memilih bile membeli barang.. murah @ mahal bukan point tapi value in quality yang di cari.. heheh

Azury said...

good for you semah! tak sia-sia segala usaha. btw, plasma tv really is better than lcd tv? sebab lcd tv nampak picture qualitynye sgt splendid, plasma agak blur sket tu yg teringin sgt nak beli lcd tv.

sikulat said...

kalau tgk kat kedai mmg nampak LCD cantik, sbb diorang bukak blueray disc @ menampilkan capacity full HD ke pape tuh ntah. Tapi bila kat rumah, most of us akan gune tv paling gaban pun tgk astro. So idakle indah seperti tgk kat kedai pun. Bluray Disc ke apetuh pun.. player je dah riban2, disc pun ratusan.. ahahhaa.. kalau ada sume brg2 tuh baru berbaloi nak pakai LCD Full HD.. hehehhe

eLLe said...

bagus semah..secara x langsung, kite pon rase puas hati..hehehe..

~dcharminglady~{@ said...

cayyalah kak shemah...wahahah