May 20, 2008

Setia Alam Dental Clinic

Tetiba kena kesakitan gigi & gusi melampau sampaikan tak boleh nak bukak mulut nak bercakap, apetah lagi menguyah makanan.. dan paling makin sakit sampaikan nak teguk air liur pun rasa tersiksa. So.. on Monday (kebetulannya cuti umum). berpemergian la kami ke klinik panel berdekatan.

Bila doktor panggil masuk.. tetiba rasa cam kenal je doktor nih. Pastu plak.. doktor pun buat mcm kenal jek minah nih. in stead of tanya.. "ye ada sakit ape?" doktor tuh tanya.."erh.. mcm kenal".
hahhaa. lawak jugak.. tapi selidik selidik.. wooOo rupenye senior kat smaplabu rupenye.. Batch90-95. Err.. bila rerasa kenal doktor.. terasa cam pelik plak nak kena buat rawatan ngan dia. Hehhee.. takpe.. kesakitan yang amat pun.

bla bla blaa.. udahnye

//kena amik injection pain killer..
//dan 2-3 dos ubatan utk hilangkan bengkak
//dpt mc
//dinasihatkan ke dental clinic utk rawatan lanjut gusi yang bengkak & infection tuh

//pagi nih pegi dental clinic -- cuak gak takot kena charge mahal gilee.. (almaklumlah kena bayar sendiri utk dental problem.. tak cover by PMCARE.. isk isk). Sib baik.. kena rm30 aje.. sbb meds yang doktor panel bagi tuh .. sesuai dah..

//Dentist pun baik aje tadi.. cam mude lagi.. tapi tak nampak muke pun.. mata jek nampak.. hehehhe. Boleh la nak rekomen dentist ni - Setia Alam Dental Clinic - pd yang berdekatan area Setia Alam nih.. yah yah...

//tapi sengal-sengal masih lagi terasa..

//tak bleh makan bende pejal.. huhuhu..

9 comments:

puterikiut said...

semah..bukan ke dentist receipt leh claim..

me said...

bleh.. tapi setahun tak lebih rm150.00 (utk staff je plak tuh) Cam saya, kad under nama MDH.. so nanti hantar claim kena ada prove saya pun staff.. bukan dependant.. (cess.. ini yang buat bengang gak bab konsep kad medical duduk bwh name hubby.. cam kita takde kelayakan plak.. isk isk)

Farra said...

tetiap tahun...daku mesti kene tambah sendiri kos rawatan gigi..mmg RM150 tu tak cukup aa

puterikiut said...

oo gitu rupenye.. eh Farra RM150 tu tak cukup? apa yg mahal sgt tu.. kalau kak nieta selalunye akan buat dua sekali.. kak nieta ngan husband..pastu letak 1 resit..

napish said...

semah sapekah doktor gigi itu?

sikulat said...

oh..doktor gigi tuh bukan senior..

yg senior tuh kat panel klinik masa buat check up memula tuh. Namanye yang terpapar kat depan bilik tuh Dr Harzana.. kak Zana..

napish said...

owh kak zana...

Jaz said...

Parts may wear out over time and need replacement but maintaining regular check-ups with area dentists will help your dental work last.

Setia Alam Dental Clinic said...

This is a very good dentist that i have ever visit, very neat procedure and she explained well before starting. Highly recommended!

Simon