Feb 25, 2008

tenant

Hari tuh, lewat 4-5 hari bayar sewa.. RM20 plak tuh.. pelik betul. Bile kitorang follow up.. dia kata kami tak berhati perut.. dlm agreement ada state dia boleh lewat sehingga 7 hari dari due date.. Lepas tuh.. track record ok plak.. bayar & bayar on time & full

bulan ni plak.. lebih 7 hari dari due.. RM200 plak tuh..
bila kitorang follow up.. dia kate.. semua orang ada kesusahan.. kami nih machine.. dan dia tade duit.. eh ? konpius plak.. abess tuh.. takkan nak bagi diskaun sewa kot.. kami pun nak byr bank loan.. huhuhu..
konpius konpius.. next month buat hal lagi... siapla.. minta kunci & sila keluar..

P/s: mungkin nak kena cari tenant baru laa.. huhuh.. yang kurang memberikan permasalahan pelik spt si tenant skrang. Ada sesapa cam nak sewa apartment kat bdr sri permaisuri ? Lestari ? RM700 per month..

5 comments:

Farra said...

my dad dulu sampai dah sampai tahap mmg stress bangat ngan sorang penyewa ni, terus jual rumah tu..ni kes 1 umah jek..yg lain ok

this the difficulty in property investment ..sabo je la

pB said...

salam

sib baik penyewa umah tu ok.
kdg kdg dia pulak yg call pB suruh p ambik duit sewa umah ...

soraya said...

hm. agreement tu tade state action yang korang boleh ambil kalau die tak bayar ke?... matikan setem tak?.. he he..

sikulat said...

ada clause pasal apa kitorang boleh buat kalau payment tak dapat slps 7 days dari due date.

& fuhhh.. kami stamp duty kan agreement tuh!.. hehehe

Anonymous said...

Kami pun ada pengalaman yang sama....siap report polis lagi sebab penyewa tak nak bayar dan tak nak keluar..jahat sungguh.Lepas tgk report polis within 4 hours dia pun dengan terpaksa keluar....