Jan 29, 2008

payday

While blog hopping ke sane sini.. singgah sat kat matasipit blog; beshnye dia ada list nak beli ape bila payday tiba {tadi baru tertembung sedang belek belek tudung kat booth -1, heh heh.. }

Contra to my list that goes like ..

1) bayar loan kete
2) loan rumah
3) clear credit card
4) daycare budak2
5) fee play school
6) tolak..
7) bayar kat..
8) bill tnb, syabas, phone, astro..
9) yada yada..

uhuk.. gulp.. bila nak merasa buat list shopping nih..

hahahha.. chatting with yati pagi tadi pun.. ada diskas pasal koperasi {yang telah ku hantar surat berhenti menjadi ahli sejak Feb 2007.. selepas setahun baru boleh berhenti oooOO.. sib baik tinggal a few days jek lagi.. huhuhu..} lepas tu diskas pasal unit trust investment, pastu diskas sket pasal hebatnya orang yang boleh ada saving 1k setiap bulan.. {kagom kagom}

hermp hermp..

7 comments:

UmmiQais@iKa said...

list ko adalah sama cam list aku...tapi tadik aku sempat rembat 4 helai tshirt labuh sumayya tuh...dah tringin beli tshirt nih since last year!!tak tahan beb....

jom laaa..kalau ko n yati ada cara nak buat saving RM1K setiap bulan..ajak aku weh!!aku nak join!!

sikuLat said...

aaa.. tak same la tuh.. aku takleh nak rembat pape pun (hohohoho).. kalau harge die 5 hinggit satu.. (boleh laa.) wakakakkaka

uhh..pasal saving 1k/month tuh.. aku lom berjaya lagi laa.. yati ok sket banding aku kot.. hihihi.. ko tanya yati.. dia leh jadi agen unit trust pasnih.. {convincing!}

UmmiQais@iKa said...

aku nih rembat..pastuh misti salah satu list aku ada yg akan kantoi tak bayar this month...hehehhehehe..tewok betol aku nih...

ok tq!! nani aku gossip dgn yati...

yatipruzz said...

eh silapp..bukan yati jadi agent...pruzz ok (tp exam blom amik lagi).

Ika, saving aku jauhhhh dari 1k tuh...aku squeeze sana sini pon still jauh dari jangkauan :p

ummi said...

kalau tak wujud midvalley, OU, Jusco seme2 tu harus jugak dapat 1K kot.. nafsu.. nafsu..

mamselle said...

semah, ada amik insurance yg ada investment-linked tak? kat situ pun dah kire menyimpan gak..di samping mendapat health coverage yg menarik.. spt CPA, women disease, hosp. paid allowance, critical diseases etc.. :) plus, kalau surrender policy, duit sume dpt balik..

UmmiQais@iKa said...

betol..betol...sokong ummi!! nafsu...nafsu..huhuhuhu