Oct 5, 2007

SUPRISEEEEE.. (baca cam 'brader' kat gitu gitu di e.r.a.)

Surprise #1 - for the first time in our marriage life MDH brings up the idea of buying baju raya... amik cuti khas tuh, wlpn bukan nak membeli baju raya dia & aku.. tapi bringing up the idea was so much a surprise since he never suggested pun sebelum ini, apetah lagi mengambil cuti utk tujuan itu.

Surprise #2 - on the day yang sepatutnya cuti.. tetiba aku yang gagah ini jatuh sakit.. bermula dengan sakit tengkuk ((mungkin salah tido..)) melarat2 ke demam, sakit perut, sengal badan.. bla bla blaa.. Dr kate muscle sprain + AGE -- AGE .. aku dah tue ke??? Ntohle.. tapi aku dapat MC.. hermp.. wlpn tak berapa sedap bdn aku nak jugak pegi beli baju bebudak.. so dapatlah kami 2 pasang baju utk setiap kekanak tuh.

Surprise #3 - sekali lagi MDH bagi surprise dengan mengatakan dia nak memasak utk iftar petang tuh.. FUIYOOOOO.. surprise lagi nih.. ((wlpn aku tolong alter-alter sket lauk kuah mee bandung tuh )) tapi berbesarla hati hamba dengan kesudiannya.. membantu daku yang tak berapa sehat hari tuh. Thank you my dear.. ((bersungguh-sungguh Atiqah makan mee bandung papa dia masak.. sampai buat aksi cam dalam iklan maggie SLURPPPPP... ))

Surprise #4 - Under estimate size baju Atiqah, which bring us to the fact dia dah besar.. ahahahhahahha.. alermak.. boleh ke menukar baju di JJ erh ? tak pergi lagi nih.. mungkin weekend nih baru nak pegi balik JJ tuh.. tukar size L instead of M.

Surprise #5 - MDH 2hari berturut-turut bawak balik kuih raya.. first day tuh bawak keropok-kerepek.. (dan seumpama dengannya ).. semalam bawak balik balang-balang kuih.. (( waaahhh hebat hebat.. )) Lagi sekali TQ my dear.

p/s: hermp.. hermp.. nak raya dah nih.. buat sesapa yang cuti dari minggu nih.. Selamat pulang ke kampung.. Hati hati di jalan raya..

8 comments:

uja said...

as'kum semah..lama tk mengomen sinih ek. part baju raya mmg tade la surprise,last time raya,my fz ajak bersesak-sesak kt masjid india tp g borong buku kt wisma yakin(ke?lupa nama bangunan tuh)..
surprise baju so far sejak kawin lom lg haha..PIL yg sibuk belikan kitorg satu family baju.huhu

nways,selamat hari raya semah.kita standby kt bangi je.expected due on 25,iAllah kt hospital pakar annur..

siku|at said...

hahah.. atleast ada la juga orang belikan baju raya... kitorang bebudak mmg confirm ada baju raya wlpn kitorang tak belikan.. belum puasa lagi dah ada baju raya dah.. tok & pah beli.

weh.. nak bersalin dah.. hehehe.. GoodLuck!!!!. & Take Care.. woit bagi email add

uja said...

uja05@yahoo.com dh minta nih rajin2 emel ye.. jann pun tgh mabuk2 skng :)

myjulieyana said...

jusco bleh tukar within 14days kot.. kita slalu buat.. hehe.. retain the receipt & tag harga..

bul berubah perangai tetiba je ni.. hehe.. bagusla berubah camtu, bleh buat slalu.. ntah bilala si chot nak offer diri nak masak.. offer diri pegi kedai slalu la.. hu hu.. kuih raya pon tak penah dia kesah padahal dia yg makan banyak.. :)

puterikiut said...

waa sonoknyer dengar semah surpriseeee... si alesya pulak baju kurung raya besar..padahal pegi tempah and ukur sendiri tu..agaknya masa mengukur tu dia nangis2 takmo di'ikat' tu yang size pun tak sama..

mamselle said...

bagusnye bawak balik kuih raye. ajon bawak balik mercun & bunga api hahahaha. macam2 jenis plak tu. tp sumenye yg berkaler2 la..bukan yg bunyik bising2.

mardhiah12 said...

selamat hari raya, maaf zahir batin

aniza said...

selamat hari raya. minta maaf kalau ada terkasar bahasa ke apa ke tanpa sedar ;)

dun forget me kalau wat makan² sempena raya nnt