May 17, 2007

JJCM review : Cowboy Station

It was so unlikely that navaho ((a.k.a MDH.. it’s his nickname in cyberworld – dolo dolo masa berchenta.. chatting.. icq thingy…. )) errpp.. sambung citer balik.. when suddenly he eagerly wanted to search for this sound delicious western food restaurant ‘Cowboy station’ somewhere @ kelana jaya , lakeside.. bla blaaaa.. Hermp.. pengaruh menengok JJCM petang sabtu lepas. Punya la sedap si pengacara ((apeke namadia.. errhh.. lupa la plak..)) makan kat situ.. sampaikan navaho nak gak carik tmpt makan tuh. ((susah wooo MDH nak pegi jejauh semata-mata nak cari tmpt mkn..)) So kami pun siap-siap dan bergerak keluar rumah dlm pukul 8 cenggitu. Sib baik laa.. tak sesat ke hape ke.. sampai dan dapat gak cari parking. Kira ok ok la tuh. So kami pun (( ngan budak 2 ketul tuh sekali la nih.))… melangkah masuk ke Cowboy station. Fullamak.. waiters sume pakai cowboy outfit lagis.. jenguk gak orang yang sedang makan punye plate.. “hrmp.. cam menarik btul nih” ((berkobar-kobar)). Memula jengah seat kat dalam.. errk.. penuh.. Tgk kat luar .. errpp penuhh.. ((macam mana nih ?)). Kitorang pun dah separa hati dah sbb tade tempat.. so melangkah keluar la dari situ… Tub tubb.. ada satu couple bangun dari meja diorang.. heh heh.. kitorang pun securela tmpt yang baru dikosongkan tuh. Sambil tunggu sang cowboy dtg.. kami pun browse thru menu. Masing-masing dah set dah nak order ape nih.. hermp.. hermp.. so we wait. Wait.. and wait… and waaaaaiitt.. it’s 10 – 15 minutes dah nih.. Navaho pun dah tak senang duduk.. tapi dengan cool nya “erh.. kita kena order kat counter ke? Ke dia datang ke ?” dan bangun.. dan pergi ke kaunter dan tanya.. “excuse me.. bla blaaa..” dan pulang ke meja kami.. dan berkata “sang cowboy kate.. dia akan datang amik order.. “ so we wait.. and wait.. no single cowboy pun dtg & attend us..

Selingan sket “ one family passed by our table.. sambil berkata “lenkali.. toksah aaa nak keluar kat TV… bla blaaaa.. blaaa.. “ bunyi nye cam bengang je member tuh. ((kami berpandang sambil sengih-sengih.. Ahah.. ramai rupenya terpengaruh ngan JJCM petang tuh)).


Dan kemudiannya.. makin ramai yang mengosongkan meja-meja di sekitar kawasan dalam cowboy station.. ((dlm hati.. baguss gak.. kurang orang, bleh la dapat order cepat)). Kami ingat nak best sket aaa.. pindah dalam.. ada meja kosong kan. Dan bila dah masuk dalam.. amik seat best punya. Di datangila kami dengan seorang cowboy. ((AKHIRNYA)). Navaho pun mula la mengorder. “ Sorry sir, that menu is not available anymore. Too many customer today sir.. most of the menu is not available anymore”. ((ARKK?! )). Navaho pun bangun. Kami pun bangun.. ((aku dan 2 ketul lagi)). Dan berlalu pergi. HAMPESSSS! Kitorang pun nak bagi remark sama ngan abang tadi tuh..
“Lenkali kalau tak terhandle customer ramai.. jangan laaa pegi advertise dlm TV. ARGHH.. tension.!” Navaho pesan.. letak dlm blog.. jgn tak letak !. Hohohohoho…
some snapshot by others on cowboy.. mine was so blurrr..((credits to xes.cx -> ahah dia promote tmpt nih.. kitorang tak!))



4 comments:

che joy said...

kak semah, rumah org kat depan mas tuh. mmg sgt hampeh restaurant tu, org penah try skl. amatlah kecik cinonet lg mahal. tidak berbaloi, dan tidaklah sedap separti yg dipertontonkan. interior + presentation je lebey.. by the way, len kali kot pi tasik kj tuh singgah ler umah. :)

siku|at said...

laa joy, hawait tak cakap rumah hang kat situ. Kalau tak boleh serbu rumah hang je. Soh hang jek masakkan western utk kami yang lapar.. hohoho..

ummi said...

bagus anda membebel. bior dia tau prestasinya yang tak berapa baik. lagi nak masuk tiwi heh! akak pon bebel kat budak 1901 sampai dia bawak masuk bunting yang dia boh kat luar. tu. kalau takde toksah boh lah. buat org meleleh air liur jek.

aisyah @ echah said...

hai semahh..
umah kite pun kat situ.. depan MAS gak.. dari makan kat cowboy station (kite pun tak nah terpk nak gih) baik makan kat showru.. cepat pun cepat.. food pun oke hehehehhe