May 21, 2007

Antiaris Update

..lawat rumah semalam, all the rectification dah selesai. Ada juga 2-3 timberstrip cam bunyik ‘krek..krek..’ tapi cam malas nak logde complaint dah. Yang tu, settle sendiri-sendiri laa.. kalau tak nak kena bertangguh move-in another 1-2 week.. could not afford la. Checklist dibawah :

Items

Status

remarks

Kipas / aircond / waterheater

Done, beli @ Legend SS2

To install

Kitchen cabinet

Survey lagi..
U-shape (22’base x 10’wall)
Setakat nih..
ABS – 4k ++, Membrane press – 5k ++, Solid Wood (semangkuk , pine.. etc) – 7k ++. Accessories belum include lagi..

Any suggestion ?

Essential perabot (extra bed, wardrobe.. etc)

Half done @Cavenzi

Delivery tertangguh lagi.. tunggu rumah basuh dulu laa..

Grill

Survey status..

Basically quote price
Normal – RM11 /sqft
Wrought Iron 1 – RM14 / sqft
Wrought Iron 2 – RM16 / sqft

Any suggestion ?

Lampu

Survey..

aaa tatau nak beli ape..
Lampu kalimantang sume leh ke ?

Pindah masuk

??

Settle semua leh la pindah.. hohoho



* abang @ antiaris *

"..maa.. nih lumah balu ke maa ? oo lumah balu.. ke.. "

6 comments:

Abah Idlan said...

Suggestion: bila survey grill, jgn compare harga persqft. Kalo kira cani nanti jadik mahal. Instead, soh suma kontraktor tu dtg ukur sendiri kat umah & quote utk satu umah. Pas2 baru compare.

siku|at said...

abah idlan -erh..korangnye rumah pakai decorative lamp tak? terang tak aa.. kalau letak dua ketul lampu tuh kat ruang tamu / dining sume tuh? ada tips ?

Abah Idlan said...

Kiotrg pakai decorative lamp kat dining + living, tapi each pakai 3 mentol energy saver. Terang ok la tapi rasanya kalo pakai kalimantang panjang tu lagi terang kot. Kalo nak pakai deco lamp better amik mentol kaler putih sbb kaler lain tak bape terang. In terms of bil letrik, aku rasa 1 kalimantang lagi jimat dari 3 energy saver bulb kot. Tapinye kalimantang ni kengkadang ada bunyi sket. Post la gamba sket nak tgk keluasan rumah korg.

ummi said...

tiles yang krek-krek tu, dah masuk pon boleh betulkan apa?? gunakan hak anda sebagai pengguna.

to me, kat dining tu pakailah lampu terang... barulah selera nengok lauk.

siku|at said...

abah idlan hermp.. tulaa.. lampu kalimantang tuh tade yang cantik sket ke aa? hehehe... & gambar pulak.. aa.. ko bayangkan rumah putrajaya dulu tuh.. macam tuh la designnye.. beza kat dapur wet (die terus extend sampai belakang - instead of kuar belakang ada tanah) & bilik atas (2nd & 3rd bedroom cantum.. bilik air kat tepi - bukan tetengah bilik )Gamba hari tuh aku focus kat kerosakan, lupe plak nak amik gambar overall.. lenkali ada pic aku upload)

ummi aaa.. takot diorang nak pecah & korek2 lagi timberstrip tuh.. tuh yang malas tuh.

Farra said...

i don't see the hob & hood lg yerk in ur list, kami baru jek survey last Saturday , tak sempat plak nak update dlm blog, sinki 2 and half bowl dah beli promosi RM199

your wrought iron tu murah lg kot dr kami, iskh tak ingat plak per square feet bape RM, nnti nak kene tanyer balik kot, sbb deposit dh bayor