Nov 11, 2016

Tak sampai-sampai New Zealand ke ape ke ?

Setahun dah berlalu.. posting last hanya sampai cerita transit kat Melbourne..
hahahha.. teruk.. mmg teruk..

Ok.. skrang rasa rindunya dengan tasik nan biru itu.. wuwuwu

Okla.. lets move on.. (bila rajin tahap gaban datang menyerang suatu hari nnt.. akan ku sambung cerita NZ tuh).. :P

Whats up with November 2016 ?

Abang dah nak kena buat pengesahan masuk Tingkatan 1 utk seisi 2017 di SMK Setia Alam, Shah Alam. Ini sekolah wajib daftar, kalau abang ada rezeki di tempat lain.. nanti kita cerita lagi.

Result UPSR pun dah nak annouce dah next week 17 November.. Apa pun result abang nanti.. Mama bangga dah & yakin abang dah buat sehabis baik yang abang mampu... Yah yahh.. Mama still terbayang-bayang abang punya senyum simpul masa keluar pagar sekolah hari last exam.. senyum aje.. Bahagia sangat agaknya rasa dah lepas dah satu tanggungan peperiksaan besar.

PSRA pun dah lepas.. kata orang.. result PSRA umum before UPSR.. ehh berdebar pulak


Cik Nurul kita, show tremendous improvement dalam merajinkan diri study. Ambil UPKK exam hari tuh, dengan penuh bersemangat waja.. Mama harap.. Ika akan berjaya dgn cemerlang dalam apa apa bidang pun yang Ika minat.. Yang penting berusahalah.. kalau tak kita yang usaha.. takde sesiapa pun yang boleh tolong diri kita sendiri.. (kan Ika kan?) -- boleh tulis dialog macam nih.. Sbb mama tau.. Ika baca blog mama wlpn dah bersawang lama tak tulis nih..  Next year nak UPSR dah..


Ariff Farhan pun dapat dah surat untuk menghadirkan diri Orientasi Tahun 1 2017 , hujung November nih jugak. Makanya.. nak kena beli baju seragam sekolah kebangsaan dah utk budak comel kiut miut tuh.

Mama dengar-dengar Tahun 1 2017, akan dapat seisi petang di SK. Tak berpeluanglah 'Paan' nak guna khidmat kakak utk tolong angkat beg pergi sekolah.. Aiyohh.. macam mana la budak kecik comel nih nak pikul beg sekolah berat nnt.. (T_T)

Lately, tak suka orang ambil gambar dia.. Marah saja.. atau suruh delete.. hehehhee.. Yelah tuh.. :P




Azfar Hazim.. dah 1 tahun 1 bulan + dah.. milestone ? Banyak dah..  even dah boleh membebel (tatau butir amenda ntah). Jalan, lari.. tergolek terlentang memang dah rutin. Still BF.. alhamdulillah.. Jimat belanja takyah kena beli susu tin.. Mahal woo skarang.. wuwuwuuwu.



Wrap up cerita November (as at today)

video


xoxo




1 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)