Oct 15, 2012

Jalan Jalan Kuantan

Dalam orang lain.. bertungkus lumus pulun bersama anak anak nak exam this week.. kami nih plak pegi bawak diorang bercuti cuti.. aiyohh.. Siap tak pergi sekolah lagi tuh.. ((isk isk.. apekah ??!!)).  Ini semua gara -gara dah masuk bulan Oktober, tapi cutiku masih berbaki ya amat banyaknya.. the only leave yang di ambil this year cuma masa pergi Perth arituh.. pastu ada la sehari dua cuti.. Setelah di tolak cuti boleh bawa tahun 2013 pun.. I still need to take 8 days cuti.. erk..

Bila check ngan MDH.. dia plak kebetulan nak kena gi Kuantan , ada meeting hari Jumaat. So tanpa berlengah2.. booked hotel.. dan vrroooommm.. cuti cuti la kami secara tiba tiba last week.. lalalalala. 

We stay at Hyatt Regency, Kuantan.. saja cari pasal namanye.. siap booked bilik with 'sea view'..  lalalala. Nak juga 'sea view' sampaikan dapat twin bed pun belasah amik gak.. Budak-budak yang jaga kaunter pendaftaran baik baik belaka..  Bila tengok berderet-deret lalu depan kaunter, they offer us extra bed (no extra charge) TQ adik adik.. :) 

Room 2506, Village 2, Floor 5. Room No 06

Sea View dari our room - Pantainya mmg private kot.. takde orang bercanda beramai-ramai.. :)
Mendengar desiran ombak memang mengasyikkan.. 

Ika excited sbb berjaya terapung dalam air.  

2 orang budak 'konon stadi' + 1 budak kecik excited jumpe air




Konon-konon menyelam.. siap tutup mulut.. kejam mata... ntah berapa air kolam di teguknye ntah

Tempat makan malam x 2 - Ana Ika Bakar Petai .. 

2 malam berturut-turut kitorang ke kedai ini.. ahahha.. Main belasah aje jalan cari kedai makan.. tersampai kat kedai nih. Overall pueh hati.. yummeh.. ikan bakar petai sedap .. yuumm yumm.. Seafood lain pun segar . Ana Ikan bakar Petai terletak di Tanjung Lumpur, Kuantan.. tak jauh dari Teluk Chempedak.. banyak deretan kedai Ikan bakar kat situ.. tapi nampak cam menarik sbb semua orang pegi kedai ini.. so kitorang pun join sekaki dua.. hehehe. Sape pi Kuantan.. sila la makan kat sini ye.. 






5 comments:

Smiley said...

cantiknya!!!
lepas tu..baiknya dpt extra bed without charge..rezeki2

ummi said...

meh sini jual kat akak cuti awak yang banyak2 tu.. if only..

Ummu Auni said...

bestnya!!

sikulat said...

kak tie - akan ku jual (jika boleh).. hmp.. hmp..

Hambali ® said...

bawak bebudak jalan masa nak exam pun satu terapi jugak untuk diaorang