Oct 3, 2011

Lari lari

Lari lari.. kudaku lari..

Kuda pun takde.. apo nak di larikan ye?
So.. yg lari adalah BIBIK. Pasrah mode! ( T - T )

Visa renewed, return ticket bought.. but she never come back. lalalalala

Alhamdulillah tak kena denda 'bibik lari' sbb sekarang Imigresen waived due to 'pemutihan' program tuh.. Ramai yg kata .. lenkali hold duit gaji bibik utk bayar denda.. which in our case. Tiada apa yg di hold.. takpela.. as long as aku tak amik apa yang hak pada bibik. Yg mana dulunya dah ku halalkan ketika memberi lebih or what not.. halal la seadanya.. tiada yg lebih.. tiada yg kurang.

**Pesanan khidmat masyarakat **
Sapo sapo ade bibik lari.. dan tak report tuh.. pi la report sekarang.. tak kena denda.. sementara stok masih ada.. poie jgn tak poie..

Oleh itu.. we made some arrangement sementara ini.. terima kasih yg tak terhingga buat PIL yg kini berada di rumah kami while we are settling down urusan anak-anak sekolah , transit or nursery.. or ber BIBIK lagi.. Thank you Mak & Abah for all the wonderful , help and jerit perih bersama-sama kami.. huhuhu.. Tak terbalas jasa dah nih.. ( T - T )


.... lamo btul tak hapdet.. nnt nnt.. akan ku cuba..


5 comments:

Ummu Auni said...

cerita bibik tak pernah abis...mudahan ada yang terbaik dari apa yang terjadi..

aisyah said...

owh semah! i understand the serabutness of tetiba xde bibik, walaupun i have never had a bibik lari (mesti lagi rase haremmm) tapi byk je impromptu decision yg menyebabkan kehilangan maid secara tetiba...

oh well..

Audra said...

Report ke PAPA and kementerian sumber manusia... dah macam budaya pulak dorang ni dibagi balik untuk beraya dengan famili, lepas tu tak reti balik keje dengan majikan.. your case is like 30++ cases that I've got to know

sikul@t said...

thank you kawan2.. hahahha.. takpe la.. i take it dugaan dari Allah.

Audra .. PAPA tu apekah ? btw takde ape yg kerajaan nih berpihak pada majikan dalam hal hal ini.. takat nnt ada spesel force dan tambah type kena denda dek majikan jek adalah.. haihh..

Audra said...

PAPA tu persatuan untuk pembantu rumah asing or something like that. Report ke Kementerian Wanita.. tak pun Datin Rosmah.. hehe