May 7, 2009

Bila Marah!



"muehehe.. lama dah amik gambar nih.. tapi terbiar dlm phone aje
"

Tips Bila Marah!

1) Suara mesti ala-ala garau & parau
2) Cuba baling baling barang
3) Kalau tak berkesan.. cuba lalu di mana-mana item yg mungkin mengeluarkan bunyi.. dan cuba sape-sape ngan kaki.. bagi ada "dentum" sket
4) Kalau still tak dpt perhatian.. cuba masuk ke bilik.. dan tutup pintu
5) Kalau lagi kena bebel.. keluar semula dari bilik dan membuat pusingan dgn hentakkan kaki
6) Jika masih tiada respon.. bersemukalah 'face to face' dgn empunya diri -- lihat gamba disertakan
6) Last mile.. kuarkan air mata & suara...

P/s: Orang yang anda marah / atau sebenarnya marah pada anda.. mungkin mempunyai reaksi yang berbeza.. So.. setiap tingkah laku anda adalah dibawah tanggungjawab sendiri.



5 comments:

Umi Nawfal said...

abg tu.. mara kat papa ke? pas kena mara ngan papa yg jd gitu tu..? hehehe..

sikulat said...

pada dua-dua situasi dia akan behave macam tuh.. dia marah pun mcm tuh, dia kena marah pun dia macam tuh..

p/s: garang!

y@tipruzz said...

kena marah sbb kacau papa main game ke hehehe

sikulat said...

hermp.. kite pun dah ingat lupe dah sbb ape kes gambar nih di ambil..

lebih kepada dia yg tak puas hati rasanye nih.. ape ek ? sebab musabab.. ??!

cenggitula muke dia bile tak puas hati.. "sorotan mata menawan!"

kitorang buat tak layan aje.. ehehehhe

shaja said...

fahim pun ada gak buat perangai tunjuk protest tu....cuma disertai dengan komen2 yg non stop...itu yg letih nak dengar tu. setakat muka panjang tu boleh lagi nak buat tak nampak...hehehehe