Feb 17, 2009

Entry tertangguh!



Dah beberapa hari entry-entry ku tertangguh.
Asalnya banyak idea, bertangguh-tangguh;
last-last lupe dah ape nak submit.
[errrrghhh].


MAPS
markah maps dah disubmit ke HR.
Spt tahun-tahun sebelumnye & semenjak pernah dpt '2' ; my perception of the whole idea of rating performance di Co ini; mmg dah punah ranah dah. Yupp.. it @$%#%&^ & full with politics. { tak payah guna la sistem tuh.. buang masa aje..} sbb last-lastnye boss2 akan amik satu paper lain.. buat ranking 1,2,3........... {so.. ngapela buang masa develop system, track performance ? track evalution ? ?.. betul tak ??}

Dpt teruk; orang kata "Ooo.. mmg dia tak byk contribute pd Co.. "
Dpt ok; orang kata "Ooo.. bolehla keje dia senang nak measure, buat stats.. dot dot aje.. sok sek sok sek.. die kesayangan boss.. "

lerrr.. camne nih ?? politic ? plot ? kipas boss?


SOALAN CEPU MAS
budak-budak banyak betul soalannye...
Amirul : Mama.. macammana kita boleh ada ??
Amirul : Mama.. macammana kita nih lahir.. semua nih ??
Amirul : Mama.. nanti abang kena kawen ngan orang lain kan ?? Ika pun ke??
Amirul : Mama.. nanti abang dah duepuloh lapan, {umur} abang pun ada anak kan ??
Amirul : Mama.. papa tu orang lain ke ?? sbb tuh mama kawen dgn papa ke??
Sejak dua menjak nih, suke sungguh tanya soalan2 yang berkaitan relationship between men & women, kahwin, adik beradik, isu lahir dan tumbesaran.. bla bla bla..


JAWAPAN TULUS
Abang nih ada duit ke?
Amirul : Nanti bila abang dah besar, abang keje la, ada gaji banyak duit.

Abang dah besar nanti, abang nak duduk mane ?
Amirul : Abang dah besar abang dok rumah nih, Mama ngan Papa dudukla dekat kampung.

Abess..kalau mama & papa duk kampung, atuk ngan pah dok mane ?
Amirul : Masa tuh, atuk & pah dah tade.. mama ngan papa kan dah tue..

tiba-tiba Ika menyampuk..
Ika : Kenapa ayah & mak mama tuh dah masuk dlm kubur ?

4 comments:

Farra said...

semah...mulut orang mmg tak boleh tutup! dpt elok ker..dpt teruk ker nothing difference

yg penting kita tau our contribution..my principle senang jek..in whatever i do, i'll do it whole heartedly!

even i dpt 4, dah ada org kata.." eh buat side business boleh dpt 4 ker?" ..mulut org!

amirul dah berfikiran jauh ;) good

yatipruzz said...

ye ke farra....eii mulut org. It's not that u bring ur oven n bake in the office kan! tu la manusia sigh~

semah...kontrak x lama dah, it's about time u think of doing something else :)))

myself said...

kak,
soklan mirul tu sungguh mcabar minda.
dia dah start aware with human relationship ek?

~dcharminglady~{@ said...

duh2..matangnyer amirull...
Cik Na pon x lepas phase tuh lagi.. uwaaa.... tercabar sunggunh..