Nov 19, 2007

LDL

setelah hampir 6 tahun selepas 'Ravi Driving School' berjaya mengSo.nGLap duit kami (masa tuh kekanak riang ria lagi kat MM.U.) ~ uhuhh~ .. at last berjaya jugak menyambung pengajian memandu yang tergendala dulu tuh. Wlpn dulu.. sezaman la ngan yati, eza, azie, mekjang dan yang seangkatannya telah pun lulus ujian bertulis undang-undang jalanraya.. (dan rata-ratanya mmg dah pemandu kompeten dah punn.. ) Namun dek masa yang telah berlalu... telah luputlah akan tarikh sah laku kelulusan ku itu..

So back to zero lerr..... ~uhuhhhhuh~

Ahahaha.. dok kerna terlalu confident dan melewa-lewa.. aku Fai.LeD ujian yang berkomputer tuh. ((Waaaaaaaaarghh.. terkejut.. sgt terkejut.. + kena marah lagi ngan MDH.. ~gulpp~)) result kena 42/50.. aku dpt 41/50.. ~lalalalalalla~. Sib baikla zaman skrang dah modern.. buat booking balik utk test.. dan boleh test balik petang tuh juga.. (( dan LUL.us with flying colors.. ((err.. result tuh itam putih jek pun print-out nye.. )) Alhamdulillah.. dpt 48/50.. siap boleh buat semakan 2 kali masa re-sit tuh... ~huhuhuhu~

Learners Driving License (LDL) pun dah siap.. so skrang dah boleh buat amalinya.. ((err.. dah start dah pun semalam sbb driving academy yang baru nih.. different sket sbb dia buat thoery 6jam lain dari yang lain.. -- 3hr theory + 3hr practical with car & instructor skali -- hermp.. so semalam kena bawak kereta 3 jam pusing-pusing litar memandu tuh.. erk.. penat penat....

TQ for MDH yang sanggup menjaga & melayan kerenah kekanak 2 ketul tuh kat rumah sambil mamanya pergi belajar .. tq so much..

p/s: pengajaran .. sila jangan ambil sambil lewa.. wlpn nampak mudah.. (heheh nanti fai.led) .. Doakan daku lulus laa test ngan JPJ nanti.. aaa.. tanak la kena re.test jugak.. huk huk..

5 comments:

encik munir said...

aku rasa lepas nih bertambah la sorg lagi reckless driver kat KL nih...

kene lebih berhati2 bila berjumpa ngan matrix kaler itam!!

sikulat said...

hehehe.. bukan aku la tuh kot.. donwori aku tak bawak matrix kaler itam.. yahahahha..

aida said...

hai, dah berkulat ke lesen L ko yg dulu tu..
tak tau lak aku, hiks..

lawak-lawak, ingatkan aku sorang je dok frame lesen memandu skrg

ummi said...

abih tu nak kena beli keta lain lah ek?

aida, akak dah kembali frame lesen lepas dengan jayanya drive for a few weeks dulu. pastu uwek-uwek, terus bersara kejap.

sikulat said...

dok le akak.. kaminye matrix mmg bukan kalernye itam.. kelabu ler.. takkan saya nak bawak kete yati&pruzz plak. (itu baru matrix itam..) hehehhe